My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


tisdag 7 februari 2012

Barnmorskan

Igår var vi hos barnmorskan igen. Vi fick lyssna på det lilla hjärtat, vilket underbart ljud!! Vi gick in i vecka 19 igår, vilket betyder att vi kommer starta nya veckor på måndagar.

Idag är jag alltså i vecka 19+1, snart har halva tiden gått!! Oj!

Allt såg bra ut, lite lågt med järnet så jag ska höja till en hel dos. Alltså en tablett om dagen. 

Moderkakan ligger mot ryggen vilket betyder att det borde vara lättare att känna bebisen från utsidan. Det borde vi kunna göra snart, men hon sa att mina magmuskler kan göra att det dröjer lite. Haha där fick jag för alla mina magövningar! Men det är bra med magmuskler då det hjälper mot ryggont senare i graviditeten.

Hon bekräftade också att det är den där ischiasnerven som spökar, och det enda som egentligen hjälper är hård massage. Enter James.

Underbart att höra att allt ser bra ut, jag längtar tills nästa gång vi är där. Då kommer vi vara i vecka 24!

Önskar att man kunde kika in!

2 kommentarer:

 1. Vilken fin mage! :) Blev du framflyttad nått då eller tillbakaflyttad? Eller är det samma BF Som tidigare? Mitt ischias kom tillbaka idag! När man pratar om trollen :P Fy så jobbigt det är! Men om massage hjälper då ska ja allt testa det :)Trodde att det var strängt förbjudet med massage under graviditeten ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej hon flyttade ingenting på tiden, utan det de sa på UL gäller fortfarande :)
   Usch vad jobbigt, hoppas det går över igen! Mitt är nu mest som du beskriver det stelt och känns lite obehagligt, det gör inte direkt ont. Ska vila lite så det inte blir värre.
   Jag har varit på massage under graviditeten. De masserar inte med liniment och så, och inte på ryggen och ländryggen. Tydligen ska man inte heller massera vristerna (?). Men axlar och sånt ska vara helt ok vad jag har hört, och även rumpan ;)

   Radera