My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






lördag 11 februari 2012

Krügerparken

Efter lyxen vid Victoriafallen flög vi tillbaka till Johannesburg där vi hyrde en bil och körde till Krügerparken.

Det var en lång och läskig bilfärd, det var kolsvart ute och det brann på fält och i skogarna runt om oss. Vi fick även stanna vid en olycka där en död person låg vid sidan av vägen! Vi var riktigt skärrade och väldigt lättade när vi efter många timmar kom fram till hotellet som låg i ett reservat bredvid Krügerparken. Vi hade inte ens vågat stanna och gå på toa.


Vi fick en egen guide en halvdag i Krügerparken. Det var en riktig upplevelse att komma så nära de vila djuren!

Vi spenderade dagarna ute i bushen och blev skitiga och smustiga. Inget klä upp sig där inte! På kvällarna fick man mat vid en stor lägereld medan lokalbefolkningen uppträdde.

Vi var på en bush walk där vi fick lära oss mycket om den afrikanska nauren. Även här var det bara jag och James och en guide, det var riktigt skönt att det var lågsäsong!

Här bodde vi, som i en hydda med utsikt över reservatet!

fredag 10 februari 2012

Kramp

Inatt vaknade jag av att jag fick kramp i vaden.

Jag tycker det ar ganska lustigt hur man kan forutse vad som ska handa, jag har last om det och hort talas om att det kan handa. Sa hander det. Haha!

Olgas Blogg

Jag fick ett tips på en blogg som kan vara lite kul att läsa om man är gravid och intresserad av träning. Ni som har tittat på Biggest Loser Sverige kanske känner igen tränaren Olga.

Det står en hel del intressant om träning under och efter graviditet. Jag kommer definitivt hålla koll där när lill-tjejen är ute och jag börjar känna mig redo att komma i form igen.

Här hittar ni bloggen.

Victoriafallen

Efter vårt stopp i Johannesburg så flög vi vidare till Victoriafallen i Zimbabwe. Det kändes lite som att det var då vår semester verkligen började!

Utsikten från hotellet. Det är sprejet från fallen som man kan se i bakgrunden!

Vi hade apor och vårtsvin i trädgården utanför hotellet!

Vi red elefant, något jag alltid har velat göra!

Vår elefant hetter Janet och hade med sig sin lilla son.

Sen var vi såklart och tittade på fallen, magnifikt!

Vi blev VÄLDIGT blöta!

Vår underbara hotell! Riktig lyx! Men runt om var det fattigt med mycket tiggare. Sorligt!

Gångväg i hotellets trädgård. De hade två fantastiska restauranger att välja mellan.

Morgonbild från vårt hotellfönster. Åh det var magiskt!

Sista kvällen på hotellet, vi ville stanna längre!

torsdag 9 februari 2012

Vi är i England!

Vi är i England, litens första resa måste såklart bli till det land som kommer att bli en stor del av hennes liv. Vi har spenderat hela dagen med vår kompisar Hannah och Barry och imorgon har James mamma och syster fixat en baby shower för mig!

Jag älskar affärerna i England, det finns så mycket större utbud än i Sverige och det är mycket billigare. Vi har tittat runt i en hel del bebisaffärer idag, men ska vänta och se vad vi får imorgon innan vi köper nåt.


(Gammal bild)
Vi åker alltid Ryanair, men vi bestämde nu att det här blir sista gången. Åka Ryanair med en liten bebis lockar inte!

Johannesburg

Jag har bestämt mig för att lägga upp lite bilder från vår underbara bröllopsresa i somras. Det är bra fint att drömma sig tillbaka nu när det är kallt och vinter i Sverige. Häng med!

Vi åkte till Sydafrika, Zimbabwe och Swaziland i tre veckor efter vårt bröllop. En riktigt varierande semester som jag älskade och kommer att minnas för alltid!

Jag delar upp det på åtta inlägg då vi faktiskt var på åtta ställen totalt.


I väntan på Heathrow, vi besökte alla pubbar och barer i Terminal 5


Äntligen kom vårt plan!
  Första stoppet var Johannesburg. Meningen var egentligen att vi skulle flyga direkt från Johannesburg till Victoriafallen, men då vi blev fast på Heathrow i sex timmar i väntan på försenat plan så blev vi kvar i Johannesburg en natt. Vi gjorde egentligen inte så mycket där, det är en riktigt läskig stad tycker jag, och eftersom vi blev varnade för att gå ut efter att det blivit mörkt så åt vi middag på hotellet.


Supergod mat och vin och billigt var det!
Det var vinter i Sydafrika och Johannesburg var riktigt kallt! Snacka om ingen isolering! Det var kanske 3 grader ute och 13 grader på hotellet, brrr! De fick komma och fixa extra värme åt oss. Sen åt vi väldigt gott innan vi begav oss vidare mot Victoriafallen dagen efter.

Jag kan inte säga så mycket om Johannesburg då det mest bara var ett stopp på vägen, men en riktigt läskig stad verkar det vara så jag skulle inte rekommendera att man åkte dit på semester.

Frökusar

Jag fick ett recept av en jobbarkompis. Hon hade bakat egna bars, med en massa fröer och russin osv. Ett jätte bra alternativ om man är lite småsugen men inte vill äta något onyttigt, och mycket billigare än att köpa färdiga bars på affären.

Det var skitenkelt att "baka", tog ingen tid alls, och man kan ha i precis det man tycker om. Perfekt också med en massa fröer och russin för gravidmagar.

Jag kallar dem Frökusar för det tyckte jag passade bra, men i receptet heter de Mellisbars.

Här kommer receptet:

20 Bars
(satsen går bra att dubbla)

1 dl sötmandel
1 dl torkad frukt eller bär (100g) Här hade jag bara russin. Snåla inte, det är det som gör det gott!
2 dl blandade frön (tex sesamfrön, solrosfrön och pumpakärnor (mycket järn).
1 dl havrekli
3 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel (om man gillar kanel kan man ha i lite extra)
1 dl flytande margarin
2 msk honung
1 äggvita

* Sätt ugnen på 200 grader
* Hacka mandeln och skär frukten i småbitar
* Blanda alla torra ingredienser
* Tillsätt margarin, honung och äggvita och rör ihop
* Forma avlånga platta kakor, ca 1-2 cm höga. Lägg på plåt. Grädda i 8-10 minuter.

Klaaaart!

Mina blev helt ok men inte tillräckligt söta, så nästa gång kommer jag ha i mer torkad frukt och kanske lite mer honung. Det går ju att variera hur mycket som helst och man kan ha i precis det man tycker om och behöver.

Lycka till!

onsdag 8 februari 2012

Godnatt!

Nu är det dags att sova!

Idag har magen flygit för första gången - gissa vart!

Stephanie

Häromkvällen när jag låg och skulle sova poppade det upp ett namn i mitt huvud. Jag tänkte,"jag, James och vår lilla Stephanie." Stephanie? Var kom det i från?

Jag tycker det är ett fint namn, men jag vet inte om jag skulle gilla smeknamnet "Steph" eller Stephi eller vad det nu kan bli. Hur som helst så är det ett till namn på vår lista!

Om ni har några förslag så tar vi gärna emot dem!

Tack!

Åh vad ni är duktiga på att kommentera, det är så roligt att få direkt feedback!

Puss på er!


tisdag 7 februari 2012

Första sparken

Åh äääntligen börjar det hända saker i magen! Flera gånger per dag nu känner jag hur det "bökar runt" där inne, och nu är det inte längre någon tvekan om att det är vår lilla tjej som vänder och vrider på sig. Vilken känsla!

Igår kväll efter att vi kommit hem från barnmorskan la jag mig på golvet så James fick känna på min mage, men då hände ingenting. Lite senare när vi satt och åt och jag drack ett stort glas kallt vatten kände jag hur det buffade till. Jag lutade mig bakåt i soffan, James la handen på magen och så tog jag en massa stora klunkar. Några sekunder senare kom en spark som både jag och James kände! Vi bara satt och log mot varandra som två fån - mamma, pappa och en pytteliten bebis.

Åh vad jag är glad att det äntligen har börjat hända någonting! Jag älskar att sitta och jobba och plötsligt känna en liten bebis puffa till. Så sjukt och så otroligt coolt!

Foster i vecka 19
Bild från www.blimamma.se.

Mitt nya projekt

Som jag skrev i ett inlägg innan så skulle jag vilja ha en kista i barnkammaren. Mamma såg det och berättade att hon har en gammal kista efter min mormor där alla mina minnessaker ligger.

Den är sliten, blå, och har inte handtag, men vi får ta den och rusta upp den om vi vill ha den till barnkammaren. Jag känner mig riktigt pysslig just nu, så det känns som ett perfekt projekt!


Tanken är att måla den vit, sätta på handtag, klä den på insidan med papper eller tyg.


Sen har jag en idé om att måla något slags mönster på sidan. Jag hittade den här blomrankan i min "lär dig rita" bok. Kanske jag ska ge mig på att försöka rita av den.


Nu har jag aldrig någonsin målat typ någonting, jag är inte speciellt pysslig egentligen och kan inte rita så bra. Så det här blir spännande, haha!

Barnmorskan

Igår var vi hos barnmorskan igen. Vi fick lyssna på det lilla hjärtat, vilket underbart ljud!! Vi gick in i vecka 19 igår, vilket betyder att vi kommer starta nya veckor på måndagar.

Idag är jag alltså i vecka 19+1, snart har halva tiden gått!! Oj!

Allt såg bra ut, lite lågt med järnet så jag ska höja till en hel dos. Alltså en tablett om dagen. 

Moderkakan ligger mot ryggen vilket betyder att det borde vara lättare att känna bebisen från utsidan. Det borde vi kunna göra snart, men hon sa att mina magmuskler kan göra att det dröjer lite. Haha där fick jag för alla mina magövningar! Men det är bra med magmuskler då det hjälper mot ryggont senare i graviditeten.

Hon bekräftade också att det är den där ischiasnerven som spökar, och det enda som egentligen hjälper är hård massage. Enter James.

Underbart att höra att allt ser bra ut, jag längtar tills nästa gång vi är där. Då kommer vi vara i vecka 24!

Önskar att man kunde kika in!

måndag 6 februari 2012

Ont i bakfickan

Vi tog en långpromenad i lördags, 11km pulsade vi fram i snön över sjön. Det var så vackert väder, bitande kallt och mycket att titta på. Det var som att hela lilla Kungsör hade kommit till liv. Vi satt en stund och tittade på ett bilrace ute på Mälaren där vi brukar bada på somrarna. Riktigt häftigt var det.

När vi kommit halvägs började jag få ont i nedre delen av ryggen igen, samma ställe som jag fick ont när jag sprang. En smärta som går ner i rumpan och strålar vidare ner i högerbenet. Mamma trodde att det var något som heter isch-nerv någonting (vad hette det?) som kommer i kläm. Tydligen hade min morfar haft samma problem en gång i tiden. Han beskrev det som en smärta i bakfickan, haha!

Det gör mig stel och får mig att halta lite lätt. Jag tog en promenad med James när han red dagen efter också, och det kändes fortfarande. Skit skit skit. Det funkar att gå ändå men jag hoppas verkligen att det inte blir värre.

Jag känner mig som en 26-årig tant.

Tröttheten

Nu tjatar jag lite men det är ju upp till er om ni vill läsa.

Den här tröttheten alltså... herre gud! I fredags kom jag hem från jobbet, åt en macka och satt vid datorn en stund. När James kom hem satte vi oss vid tv:n ett tag innan vi skulle börja med middagen. Vips så hade jag somnat, vaknade vid 20.20 och var så trött så jag knappt kunde röra mig. Så det var bara att släpa sig till sängen där jag sov sött till kl 8 morgonen efter. Herre gud!
På söndagen tittade James på fotboll och jag la mig i sängen och läste. Somnar som en stock igen vid 20.30, vaknar när James kommer och lägger sig och sover sen resten av natten.

Hur kan man vara så trött? Jag som kände mig pigg ett tag! Kanske är det bebisen som växer extra mycket just nu, eller så behöver jag några vitaminer eller nåt. Så trött ska man väl ändå inte vara?

En present till min dotter

Jag får ett ryck ibland och känner mig kreativ, och nu är en sån period. Jag skulle vilja måla en tavla till barnkammaren. Jag vet inte om jag kan, för jag har aldrig direkt försökt.

För några år sen fick jag också för mig att jag ville skapa, och köpte några "lär dig rita" böcker. Sen satt jag i timmar och följde stegen för att måla hästar, hundar, blommor och katter.

Nu plockade jag fram böckerna igen, och började fundera på ett motiv. Jag provade även att färglägga några av bilderna jag ritade då, eftersom en blyertsteckning i ett barnrum känns lite färglöst.

Det är svårt, jag blir ju aldrig riktigt nöjd och jag vill att hon bara ska ha det allra finaste i sitt rum. Men om jag börjar nu, inte tröttnar och ger det lite tid så kanske jag kan få till något bra.

Den här gamla teckningen hittade jag...

...och bestämde mig för att prova att färglägga den. Såg bättre ut innan. Skit också.
Oklart varför jag skulle måla den orange-brun.

Den första bilden jag någonsin ritade. Inte perfekt men jag gillar den. Han har attityd.

Ett försök att rita av Cider.
(CB står för Charlotta Bengtsson som jag hette innan vi gifte oss.)

söndag 5 februari 2012

Check

Imorgon ska vi till barnmorskan för en koll. Tänk när man var där senast och bokade in nästa tid, då tyckte man att det kändes så långt borta. Men vad fort det går! Plötsligt kommer vi sitta här med en liten dotter!

Jag hoppas på att få lyssna på hjärtat igen. Så får vi se om mina värden ser bra ut. Jag äter en halv dos av järntabletter då det såg lite lågt ut senast vi var där, jag hoppas att det ser bättre ut så jag slipper ta mer.

Så ska vi reda ut en gång för alla exakt hur långt gångna vi är nu, haha! 18+6 idag tror jag.

Vår helg

Trött tjej, långpromenad, kyla, brödbak med mamma, klippa håret, Melodifestivalen, -28, stallet, färga håret, rita.

Tog en promenad på Mälaren, någon hade sågat bitar ur isen och fixat ett fikabord!

Titta på bilrace ute på sjön. Bitande kallt.