My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






lördag 3 mars 2012

Vecka 22 +6

Nu kan man verkligen säga att jag har en gravidmage, ingen tvekan om saken. Jag älskar det!

Det enda som är svårt är hur man ska klä sig för att framhäva den på ett fint sätt och inte bara se stor och klumpig ut. Slim fit is the way forward! Tyvärr har jag inte många tighta toppar som är tillräckligt långa. Svårt det där.

Det är lustigt när magen växer, för resten av mig växer ju inte på samma sätt. Därför tycker jag plötsligt att mina ben har blivit mindre och att jag har blivit smalare över revbenen precis ovanför magen. Jag tycker även att James har blivit smalare - vad är det där liksom, höftben??


Hon sparkar mycket tydligare än förut, och nu känner även James henne tydligt om han bara trycker lite på magen. Äntligen kan vi dela det! Jag älskar när hon bökar runt och vill bara känna mer mer mer! Kom igen då tjejen, sparka så hårt du kan! (Det där kanske jag får äta upp när hon inte låter mig sova eller sparkar så det gör ont, men just nu vill jag bara känna hur hon blir starkare!)

Jag känner mig inte lika trött längre, kanske beror det på att jag går på full dos av järntabletter nu. Jag har inga speciella cravings direkt utan försöker äta nyttigt och regelbundet med lite extra frukt och grönsaker. Vikt är nu ca + 5 KG, och det känns lagom. Jag känner mig visserligen lite småklumpig men inte så jätte tung än som jag trodde nu när jag har gått mer än halvvägs.

Vi mår helt enkelt bra, både jag och bebis!

22+5

Bebisen

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt.
Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar
tandsprickningen.Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.


Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat

Jag och Popcorn

När man inte kan rida längre får man hålla sig på marken.
Jag och popcornet Elvis

Jag var och hälsade på Emmi och Elina och min gamla medryttarhäst Ottino (den bruna killen i bakgrunden)
Jag vågade mig dock inte upp på honom då det brukar kunna sluta med äventyr så jag fick låna lilla Elvis istället. Kändes lite lagom.

Tack för en mysig dag tjejer, det är alltid kul att komma ut och hälsa på!!

Presenter

Vår dotter är inte ens född än, och har redan fått så mycket fina presenter! Här är några av dem:

Jätte fin och praktisk skötväska fick vi av James syster med familj.


Den har en massa smarta fack, underlägg för att byta blöja och en riktigt snygg insida. Perfekt!


Massor med salvor och tvättgrejer mm till skötbordet.


En filt med underbara detaljer

Josephine ville ligga på den.


Underbart söt kofta och ett par rosa små skor

Strumpor!


Jag älskar den här lilla blå klänningen, ser ut som en English tea pot

Vi fick en fin vinterjacka till nästa vinter. Även lite leksaker till vagnen, bland mycket mycket annat!

Sötaste snuttefilten!

Mamma skickade även med lite av mina gamla kläder. Mycket av dem gjorda av antingen henne eller min syster. Imponerande tycker jag som inte kan sy eller sticka.


Josephine ville modella


De här fina svanarna har vi fått av Madde. De ska också få pryda barnrummet!

 Tack till alla för de otroligt fina presenterna vi har fått!!

fredag 2 mars 2012

Fördelarna med att vara gravid

 
Idag när jag var och köpte kattmat (10 kg säck) så sa hon i butiken på en gång till killen som jobbade där att han skulle bära ut det till bilen åt mig. "Jag ser ju att du mar mage, då ska man inte bära tungt!" sa hon. Toppen!

Det känns konstigt att folk ska bära på mina saker åt mig, men samtidigt ska man ju faktiskt inte lyfta tungt när man är gravid. Och visst var det skönt att slippa!!


Jag tycker det är jätte trevlig när folk lägger märke till det och erbjuder hjälp utan att man behöver fråga. Tack lill-tjejen i magen för det!

Yeeeeey!

Vi fick det, settet med barnmöbler från Blocket! Tjoho!! Jag hade nästan gett upp när jag inte hade hört något på ett par dagar, men så ringde tjejen idag och vi ska hämta grejorna imorgon. Hihi!!


Underbart söta barnmöbler från Baby Dan
Det är våååårt!

Hon hann bara säga "Hej jag heter Sandra och.." innan jag svarade "Men heeeeeej!!!". Haha ivrig tjej deluxe!

Så fint motiv, små hästar!
Baby Dan möbler med Tarok motiv är det, en favorit hos mig när vi har tittat runt men det var alldeles för dyrt nytt. Perfekt att kunna köpa begagnat (knappt använt sa hon) till halva priset!

Så imorgon blir det en lite roadtrip till Sigtuna för att hämta våra nya fina möbler. Jag är glaaad!

Weeeee!

Bilder från vårt bröllop

Lite bilder från den bästa dagen i mitt liv! De kom lite i oordning men det får ni leva med.

Klicka på bilderna för att få dem större.

Helt nygifta!


Jag log så mycket hela dagen att jag fick kramp i kinderna
Vår fina svantårta som gick i färgtemat vitt och guld

Såklart skulle alla Engelsmännen tvingas att dansa runt midsommarstången! De tyckte det var galet men de älskade det!
Bröllopsdansen!

Vå åkte häst och vagn från kyrkan till mina föräldrars trädgård där festen var
Jag med mina fina vänner


Partytälten i trädgården

Jag dansade midsommardans i bröllopsklänning och 1 dm höga klackar!

Utanför kyrkan, precis innan det började regna. Som tur var gav det sig efter ett par timmar.

Går in i kyrkan med pappa. James systerdöttrar var flower girls och min syster bridesmaid (vad det nu heter på svenska).
Utanför kyrkan, man kände sig som en riktig movie star med alla som stod runt oss och tog kort!

I kyrkan. Jag kommer inte ihåg så mycket av att stå där faktiskt.

Fest!

Såhär såg det ut när vi lämnade festen, vi fick gå igenom den här tunneln som ledde fram till taxin! Sen åkte vi till Stadshotellet i Västerås för vår dubbla bröllopsnatt (vi bodde två nätter).

Poserar utanför kyrkan


Vi hade tagit några lektioner för att lära oss att valsa. Det var jätte kul!

Cutting the cake!
Efter att vi hade åkt blev det ett galet party som höll på hela natten och fortsatte på hotellet fram till morgonen. Det var en väldigt blek skara som vi tog farväl till innan de åkte till flygplatsen dagen efter, haha! Men alla hade haft otroligt kul, och vi var så nöjda med hela dagen.

Det var underbart att ha alla samlade för en dag som bara handlade om oss och vår kärlek. Det är verkligen fint att gifta sig!

Klädproblem

Först och främst, tack till min kompis Madde som har försett mig med en massa fina mammakläder! Hon har varit gravid två gånger, så hon skickade med mig flera kassar med både gravid- och bebiskläder för ett par månader sen. Jag har i stort sett bott i de kläderna sen dess, plus ett par svarta mammabyxor som jag fick i julklapp av mamma.

Till och med större tröjor hasar upp över magen
Häromdagen låg dock de flesta gravidtoppar i tvätten. Inga problem tänkte jag, jag kan ju fortfarande ha samma tröjor som innan. Men nej. Det går verkligen inte längre, de sitter halvägs upp på magen och det ser helt enkelt inte riktigt klokt ut!! Jag provade plagg efter plagg på morgonen och blev mer och mer frustrerad. Till slut fick James rycka in och hittade en mammablus som jag fått av en jobbarkompis. Jag tyckte den såg så stor ut så jag hade inte ens provat den utan tänkt spara den till lite längre fram i graviditeten, men nu är jag alltså där. Tack Ulrika och tack James.

Snygg vinkel. Vet inte varför det ser ut som att jag har permantat mig, my hair has gone crazy!

I helgen blir det utrensning i garderoberna, det finns ingen mening i att låta allt sånt som jag inte kan ha eller komma kunna ha på bra länge ligga där och ta plats. Jag ska lägga ner allt sånt i källaren och bara ha kvar sånt som jag kan ha.

Åh jag längtar till sommaren, då ska jag ha klänning hela tiden!

I somras hade jag inte de problemen. Långt hår hade jag också. Suck.

Konstiga drömmar

Jag har inte drömt så mycket om bebisen som jag trodde att jag skulle göra, antaligen för att jag får ur mig alla tankar på den här bloggen!

En natt drömde jag i alla fall om henne igen. Det var en väldigt rörig dröm.

Vi åkte till ett stort spa där jag skulle föda på en avdelning som låg lite avsides men fortfarande helt öppet brevid simbassängen med en massa palmer runt. Det var inomhus som i ett stort badhus.
Jag och James checkade in, för det var även hotell, sen gick vi till förlossningen. Där var det en gravid tjej som gick runt helt naken med en såndär gåstol och höll på att jobba sig igenom värkarna. Hon skämtade och sa till en annan tjej där att hon kände sig som en svettig ko.
Jag satte mig på en stol och väntade, och James sa att han skulle gå och ta en öl i baren! Då blev jag skitsur, skulle han dricka medan jag var inne på förlossningen!?
Så kom en sköterska fram till mig och frågade när jag hade tänkt föda, och jag skrattade lite besvärat och sa att jag bara var i v 22 så det kanske var lite tidigt att komma in. "Jag har inte ens värkar än", sa jag.

Sen hade jag plötsligt fött vår dotter ändå, det gick så fort och lätt att jag inte ens fattade vad som hände. Plötsligt låg hon bara där i en säng och var så liten så liten. Vi fick ta med henne till vårt hotellrum. När vi kom upp dit la vi henne på sängen och skulle klä på henne, och hon var så liten att de enda kläderna som passade henne var mina gamla barbie-kläder.
Sen vet jag att jag tänkte "men vänta nu... om jag redan har fött henne, vad är det då som sparkar runt i min mage??". Så kom vi fram till att det här var en bebis, men att vi fortfarande skulle ha vår lilla dotter i juli. Två bebisar! Vi blev lite överväldigade men var ändå glada, "det är bara att köra!" sa vi och skrattade mot varandra.
Sen började jag tänka efter lite till, jag tyckte det var konstigt att hon var så liten. Så förstod jag - det var ju inte vår dotter, det var en kattunge! Vi hade misstagit oss totalt, och satt på den lilla stackaren kläder!

Sen tror jag faktiskt att jag vaknade. Hahahaha alltså vilka sjuka saker man kan drömma!

Nyfödd Jackie


torsdag 1 mars 2012

Underbara massage

I'm a lucky girl kan man säga. Nästan varje kväll får jag massage i soffan av James - bästa stunden på dagen! Jag skulle kunna ligga hur länge som helst med huvudet i hans knä, omringad av kurrande katter och bli masserad på axlarna och nacken. Heaven!

I tisdags på jobbet hade vi en massör där igen. Gud vad bra hon är den tjejen, hon drar och bänder och mjukar upp en så man känner sig som en ny människa efteråt. Självklart anpassar hon massagen efter att jag är gravid. Jag fick ligga på sidan och hon tog mest uppe runt axlarna. Hon masserade också där jag har ont från ishiasnerven (typ sidan på rumpan haha), och förklarade att anledningen till att jag har ont där är att när bäckenet töjs ut så går jag mer utåt med fötterna och belastningen blir annorlunda. Hon visade också hur jag ska stretcha för att göra det bättre själv.

Min stackars lilla rumpa, aj vad ont det gör när man trycker där! Men jag såg det som träning inför förlossningen och försökte vara helt avslappnad och andas. Stolt blev jag över mig själv att jag kunde ta det, och tänkte en sekund att "jag kommer nog klara förlossningen rätt bra ändå" innan jag insåg att jag jämförde förlossningen med en massage. Hahahaha det kommer jag nog att få äta upp!!

Fräscha till sig

Nej nu är jag trött på att känna mig grå och tråkig och blek som ett spöke. Jag har kommit på lösningen - fram med rouge och gulskimrande bronzer! Tada - så fick jag mitt gravid glow! Så ska jag måla naglarna - en rolig, vårig färg. Leta fram något färglatt att ha på mig. Hej våren!

Ok det är fortfarande vinter, men våren är precis runt hörnet. Jag hör den!

Spök-tjej

Tur att lite rouge och bronzer kan liva upp!!


onsdag 29 februari 2012

Begagnat

Hittade en annons på blocket.se. Ett helt set med barnmöbler för 7000 SEK. Begagnat såklart, men hur slitna kan möbler bli? Sängen med de söta små hästarna var en favorit för mig när vi har kollat runt.


Iof är det lite långt att åka 13 mil enkel resa för att hämta grejerna, men det är ändå så mycket billigare än att köpa nytt så det skulle vara värt det! Vi vill ha dem!!

Jag har mailat dem för att se om det finns kvar, håll tummarna för oss!!

Underbart söta barnmöbler från Baby Dan