My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






fredag 27 april 2012

Nu har jag flyttat

Nu har jag flyttat min blogg till wordpress då många av er verkar vara nöjda med deras service. Tack för tipsen!

Jag blev så irriterad på det nya formatet och att jag inte längre kunde ladda upp bilder här. Hela min blogg är nu flyttad till:

http://bagarebebis.wordpress.com/

Kom och hälsa på!!

Shopping av sängkläder

Åh nu du lilla sparkande vän i magen, nu har mamma och pappa fixat din säng!

I onsdags var vi först och beställde tapeterna till bebis rum. Vi skulle också beställa gardiner i samma mönster, men frakten låg på 495.- (!) så vi struntar i det. Vi får hitta något annat fint tyg som passar, så vill jag både sy gardiner och kuddfordal som matchar (mamma, jag behöver hjälp!!).

Vi passade också på att svänga in på Babyproffsen, och tro det eller ej men vi shoppade! Vi köpte madrass, lakan, kudde och sängkläder till spjälsängen. Det kommer bli så fint!

Där visade jag min okunskap lite genom att tro att bebisar inte använder kudde. Hon på affären hjälpte oss som tur var och sa att kudde var viktigt, och att man ska se till att lägga upp både huvudet och axelpartiet på den platta lilla kudden som vi köpte. Ojdå jaha ok. Hehe. Jag kan verkligen inte mycket om bebisar. Jag får helt enkelt lära mig as I go.

 Arrrg att det inte funkar att lägga upp bilder längre, i helgen är det jag som flyttar till wordpress!

torsdag 26 april 2012

Barnmorskan och mer om ryggen

Igår var vi hos barnmorskan på rutinkontroll. Vi har en ny barnmorska nu, vilket såklart är lite tråkigt eftersom vi hade lärt känna och var otroligt nöjda med hon vi hade innan. Men det är ju inte så mycket att göra åt.

Hon mätte bebisen som hade mått 30, hjärtslagen låg på 140 och mitt blodtryck var bra. Vi tog inga järn och blodsockertester den här gången, utan det var verkligen in och ut på 15 minuter. Jag nämnde min ryggsmärta och fick höra att det är vanligt och inte så mycket att göra åt.

Ja jag vet inte, jag måste nog faktiskt göra nåt åt det för igår kväll var det inte nådigt. Jag kan ju varken ligga, sitta eller stå bekvämt.

Tack för era tips! Anledningen till att jag började på gymmet var att jag började få ont i ryggen, så jag har fått ett par övningar av sjukgymnasten då det är han som äger det. Jag kanske får boka in mig på ett ordentligt besök hos honom och gå igenom lite mer vad man kan göra för att motverka det. Man kan tydligen få låna ett foglossningsbälte där också som kanske kan hjälpa. Möjligtvis kan jag också få låna en Tens-maskin där, jag vet i alla fall att man kan få prova den och se om man tycker att det hjälper.
Tills dess ska jag testa att stå upp i 20 minuter av varje timme på jobbet och se om det gör någon skillnad. Jag har ett höjbart skrivbord så jag får se till att utnyttja det.

Jag kollade på stödbälte för ryggen igår men på Babyproffsen där vi var hade de mest mindre bälten som går under magen. Det jag fick prova hos Andrea (från mammagruppen) gick upp på ryggen också och det tyckte jag gav mer stöd.

Vi får se, jag får prova mig fram helt enkelt och hoppas på att det blir bättre.


Jag som bröllops-Barbie ute på krogen i Jönköping. Det var en kväll att minnas, haha!


Katter & bebis

Någon frågade mig en gång hur jag skulle reagera om vår bebis blev allergisk mot våra katter. "Ja, då skulle det bli svårt att välja", var mitt svar.

Skämt åsido - det vore konstigt om hon blev allergisk mot våra katter som dessutom är av en allergivänlig ras (Cornish Rex). Skulle hon ändå bli det så får man lösa det problemet då.


Cider
En sak som oroar mig lite med katterna är om de skulle tycka om att ligga hos henne när hon sover. Tänk om stora Cider skulle lägga sig nära henne på natten så hon inte kan andas, eller trampa på henne!!

Redan nu så har vi stängt in hennes saker så att katterna inte kan komma in och sova i hennes säng eller vagn om dagarna. Förhoppningen är att de från början ska förstå att det inte är deras, men hur håller man det sen? Ska vi stänga in katterna någonstans varje gång bebisen ska sova?

Är det någon av er som har katter? Hur gör ni?


Josephine och jag


Ryggsmärtan

Alltså den här smärtan i ryggen. Jag pallar inte! Vad ska jag göra? Ett konstant molande i ländryggen som blir värre ju längre dagen går. Det enda som är bekvämt är att ligga ner, annars gör det konstant ont.

Igår var jag bara tvungen att ta en Alvedon på jobbet när jag tittade på klockan och insåg att det var tre timmar kvar framför datorn. Aj aj aj, alvedon tack. Det tar udden av det, man blir så jäkla trött av att ha ont hela tiden.

Vad ska jag göra? Jag tror jag ska prova ett sånt där band som jag fick prova hos Andrea, som ger stöd åt ryggen och håller upp magen. Förhoppningsvis kanske det hjälper för såhär kan jag bara inte fortsätta.

onsdag 25 april 2012

Va, har jag sovit?

Jag blir så förvånad ibland när klockan ringer morgonen och inser att jag inte har vaknat en enda gång under natten.

Jag brukar vakna flera gånger vanligtvis - av att jag måste vända mig, gå upp och kissa eller av en sammandragning, men i morse tittade jag mig förvirrat omkring när klockan ringde och insåg att jag hade sovit igenom en hel natt.

Heja mig!

Svar på listan

Här kommer mina egna svar på listan jag la ut till er! Vad kul att så många av er ville svara på den förresten, jag kommer hålla koll på era bloggar när svaren kommer ut där. Dela dem gärna vidare om ni vill det också.

1. När är ditt BF datum?
1 juli.
 2. Har ni tagit reda på kön?
Ja, vi väntar en liten tjej.
3. Hur länge innan du blev gravid hade du känt att du var redo?
Vilken svår fråga jag ställde! Men typ ett halvår tror jag.
4. Vad har du haft för cravings?
Mjölk och salt mat i början, ost.
5. Vilken/vilka är din värsta gravidkrämpa?
Att vara allmänt otymplig och ont i ryggen.
6. Är du nervös inför förlossningen?
Ja det är jag, men det känns ändå för overkligt än så länge för att jag verkligen ska bli nervös.
7. Hur har ni förberett hemma för bebisens ankomst?
Vi har vagn och bilstol klara, samt en massa fina saker som vi fått av vänner och släktingar. Hennes rum är på gång, vi hoppas på att komma långt med det nu i helgen.
8. När kände du första sparken?
Utan att fuska och gå tillbaka i bloggen för att titta så tror jag att det var runt vecka 20.
9. Skulle du kunna gå igenom en graviditet igen?
Ja absolut, jag har ändå tyckt att det har gått ganska lätt än så länge och det är så coolt!!
10. När tror du själv att din bebis kommer?
Jag hoppas innerligt på att hon ska komma lite tidigt, men jag tror hon kommer den 9 juli.
11. Vad är det bästa med att vara gravid?
Att lära känna den här nya lilla personen redan när hon ligger i magen, och ha henne med mig överallt. Får jag tråkigt så leker jag med henne, buffar på henne och känner på henne, och hon brukar buffa tillbaka. En otroligt mäktig upplevelse.

Massage

Idag hade vi massören på jobbet, och jag fick en underbar paus där man bara får ligga ner, slappna av och njuta.

Jag fick först sitta framåtlutad över en stol och sen ligga på rygg när hon masserade nacken och armarna.

Tydligen ska man inte massera ländryggen på gravida, utan hon strök mest på någon slags olja där. Det var ändå otroligt skönt, bara att få vila ryggen en halvtimme mitt under arbetsdagen var lycka.

Det ska bli spännande att se hur jag mår nästa gång hon kommer. Hon är på jobbet en gång i månaden så det hinner hända en hel del.



Bild från google.

Vem är måtta och varför ska jag dricka med honom?

Vad konstigt egentligen att jag inte har druckit nu på över ett halvår. Jag som älskar att ta ett glas vin eller en cider när man sitter ute på sommarkvällarna. Kanske är det bra att jag inte varit gravid över sommaren, för jag känner verkligen inte att jag har missat något.

Jag trodde att jag skulle sakna att dricka, men det gör jag verkligen inte. Det är det sista jag är sugen på, jag tänker inte ens på vin. De enda gångerna det är lite tråkigt är om man går ut och ska ta en fördrink innan maten. Då är det inte så jätte kul att sitta där med ett glas vatten. Visst kan man ta alkoholfritt vin om det finns, men jag är verkligen inte sugen på sånt alls.

Nej jag ser fram emot i sommar. Jag kommer amma då, men en liten spritzer när man inte ska mata på ett tag kan man i alla fall få unna sig.

Jag är inte någon stordrickare vanligtvis, och blir det någon drink i sommar så kommer jag hålla mig till cider från ICA och svaga spritzers (vin blandat med sockerdricka typ). Jag skulle aldrig dricka mig full när jag har ansvar för en liten bebis.
Även James har sagt att han kommer att hålla sig till folköl om han vill dricka i sommar, vilket jag tycker låter vettigt. Var sak har sin tid.


Party party, här fyller jag 25!


tisdag 24 april 2012

Lista till er

Jag har fått i uppdrag att hitta på en lista med 11 frågor till mina läsare. Eftersom det här är en gravidblogg så blir därmed frågorna gravidrelaterade. Håll till godo!


1. När är ditt BF datum?

2. Har ni tagit reda på kön?

3. Hur länge innan du blev gravid hade du känt att du var redo?

4. Vad har du haft för cravings?

5. Vilken/vilka är din värsta gravidkrämpa?

6. Är du nervös inför förlossningen?

7. Hur har ni förberett hemma för bebisens ankomst?

8. När kände du första sparken?

9. Skulle du kunna gå igenom en graviditet igen?

10. När tror du själv att din bebis kommer?

11. Vad är det bästa med att vara gravid?


Självklart får vem som helst svara på listan och lägga upp den på sin blogg. Hoppas ni är med!


Jag utmanar följande:

http://ourlovestory.net/

http://www.alabamasthlm.se/

http://sladdisa.wordpress.com/

http://minbebis.com/blogg/jagelina/

http://fightingspirits.blogg.se/

http://www.cme86.se/

http://alskademirakel.blogspot.se/

http://ulrikaemini.blogspot.se/

Vecka 30!!!

Vecka 30, weeee we did it!!

Nu är jag plötsligt höggravid, tycker jag i alla fall. Våra kompisars son föddes i vecka 33 för två år sen, en helt perfekt liten pojke. Det är nästa mål. Om tre veckor kommer hon vara lika stor som Jacob var när han föddes, och skulle antagligen klara sig lika fint om det skulle vara så att hon föddes då. Åh.

Efter min förkylning så mår jag nu bättre igen, och orken har tack och lov börjat komma tillbaka. Jag är fortfarande trött dock och känner mig lite sliten. Jag känner mig 40 år äldre än vad jag är just nu för att sammanfatta det.

Min största krämpa är ryggont, en molande trött-verk i ländryggen gör att jag aldrig är helt bekväm. Någonsin. Det är jobbigt men överkomligt, jag har värmekuddar som jag lägger på när jag är hemma och det hjälper när James stryker mig på ryggen. Har också sammandragningar flera gånger per dag, men det gör inte ont utan känns mest lite obehagligt.

Jag har varit tillbaka till gymmet efter mitt lilla förkylningsuppehåll. Även om det tog emot att gå dit efter över en vecka så kändes det ändå bra att vara där. Jag ska köra på nu men i ett lugnt tempo, stå på crosstrainern i 20 minuter och sen träna lite styrka. Stretcha ordentligt.

Jag har nu gått upp dryg 8 kg totalt, känns fortfarande helt ok. Visst är jag lite tung och klumpig, men jag tycker inte att det känns värre nu än det gjorde för några veckor sen.

Liten är stark som bara den nu! Vilken skillnad från vecka till vecka! Hela magen rör sig verkligen, och man riktigt ser hur hon flyttar sig därinne. Ibland hickar hon också, ett rytmiskt litet tickande i nedre delen av magen. Åh vad spännande det ska bli att se vem det är som har gömt sig därinne.

Nu kan nedräkningen börja, 10 veckor kvar!!

(Eller 8-12 veckor för man vet ju inte exakt.)



Bebis:
Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.
Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Du:
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen.
Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.
Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt. Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Ni har talat

Tack för alla tipsen på nya bloggplatser! Tydligen tycker de flesta av er att wordpress är något att satsa på, och jag lyssnar såklart på er.

Jag har varit inne och snurrat lite där och lyckats skapa mig någon slags blogg. Dock är den inte klar utan jag ska jobba lite med den, se var jag tycker och om det känns bra och blogspot fortsätter krångla så tar jag helt enkelt mitt pick och pack och flyttar. Hihi!

måndag 23 april 2012

Byta blogg?

Jag gillar som sagt inte den nya designen på min blogg, och varannan gång jag ska ladda upp en bild så får jag inte det då jag tydligen använt upp mitt minne.

Om det inte löser sig inom några dagar så funderar jag på att helt enkelt börja om på en ny blogg. Vad använder ni för blogg? Någon ni kan rekommendera?

Jag vill ju fortsätta skriva till er!

Nya blogspot - inte så bra!

Vad störande den nya designen på bloggen är, nu får jag inte in bilder heller. Jag brukar skriva en hel del inlägg på söndagarna som kommer upp under veckan, men nu vill det sig inte riktigt.

Jag återkommer ikväll med ett nytt försök.

Hej så länge!

Vår helg

Fredagsmys med tapas, måla element, film, IKEA, middag och bio date, sovmorgon, ridning, tacos.




söndag 22 april 2012

En massa nya små personer

Min blogg har helt ändrat utseende, där man skriver sina poster. Jag gillar det inte, jag fattar ju knappt hur man gör längre. Men men jag vänjer mig väl!

Jag ville bara skriva ett stort grattis till Spanienfrugan Pernilla som har fått en liten dotter! Vad glad jag blev när jag såg inlägget, och chockad!

Jag måste verkligen sluta bli så förvånad varje gång någon får barn, jag vet ju att det är det som händer när man är gravid - det kommer en bebis. Men det är bara så sjukt att man kan skapa en helt egen liten människa, jag slutar aldrig att förundras!

Stort grattis också till Anna-Maria (Majsan) som fick sin lilla dotter Wera i veckan, så otroligt underbart! Och duktig tjej som klarade förlossningen helt utan smärtlindring precis som hon ville. Jag är så glad för deras skull, en underbart söt liten dotter fick de.

Bebisar överallt känns det som, nu är det 5 st i föräldragruppen som har fått sina små, om jag inte räknat fel! Det är alltså inte så många av oss kvar. Nästa på tur tror jag är Andrea som jag har lärt känna genom föräldragruppen, vi håller tummarna för att det drar igång snart!!

Helt sjukt att det plötsligt är bebisar överallt där det innan var en massa magar, det gör det mer verkligt på nåt sätt att även vi kommer att få träffa vår lilla inom inte allt för länge. Spännande och skrämmande att det börjar dra ihop sig!!

Gravidlek

Det här kan man roa sig med när man är gravid:


Lägga mobilen på magen och se hur långt bebisen kan sparka den.

Vår lilla har lyckats flytta mobilen flera centimeter, men hon har ännu inte lyckats få ner den från magen. Hon tränar hårt på att lyckas!