My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






lördag 24 mars 2012

I feel good

Vilken härlig dag, det är ju vår!! Eller vi kan väl säga det i alla fall, hehe!

Jag mår så jäkla bra just nu, jag känner mig precis som vanligt förutom lite tyngre då. Underbart efter mina krämpor förra veckan!!

Jag pratade med en kompis som ska ha barn samtidigt som oss, och hon berättade att hon hade haft vad hon kallade en "tillväxtperiod" förra veckan.

- Du vet när det känns som att magen är helt spänd, bebisen är mycket lugnare, man är trött och flåsig och det känns som att maten står en upp i halsen?

Eh ja!! Preciiiis som jag kände tidigare i veckan! Det är så underbart när andra förstår precis vad man menar, och kan förklara vad det beror på också!

Det är också skönt att höra att det går lite upp och ner, så bara för att jag känner mig tung och trött ena dagen behöver det inte betyda att jag kommer känna så nästa dag. Det kommer alltså inte att bli värre och värre utan gå lite upp och ner.

Lite som när man springer kan jag tänka mig, det är ju inte som att man blir tröttare och tröttare ju längre man har sprungit. Där går det också upp och ner, man kan vara helt slut men efter ett par kilometer känns det bättre igen. Ni som springer kanske förstår min liknelse (haha vilket svamligt inlägg)!

Haha, lycka till att försöka ta kort på sig själv, magen och en katt samtidigt!

Man är gravid så himla länge!

Tiden går framåt ganska fort måste jag säga, ny vecka hela tiden känns det som. Ändå om jag tänker tillbaka till oktober när vi fick veta att vi väntade barn så känns det väldigt länge sen!

Även om veckorna går fort så är det ju en himla massa av dem på nio månader. Man är verkligen gravid länge, men jag tror det finns en tanke med det också. Man hinner verkligen bli redo, få allt klart och börja längta ihjäl sig efter den lilla innan det kommer. Smart gjort!Vi siktar på att få klart hennes rum inom de närmaste veckorna, sen kan vi börja se över vad vi har och vad som behöver köpas till. Det är så rörigt nu när allting är nerpackat och står i datarummet i väntan på att hennes rum ska bli klart, vi får en bättre översikt när allting är på sin plats.

Åh vad mysigt det ska bli att tvätta och hänga in alla söta små bebiskläder, bädda iordning sängen och hänga upp gardiner. Ja bara få gå runt och pyssla därinne.

På ett sätt känns det nästan som att det är bättre att vänta med det sista, så att inte väntan blir så himla lång sen i slutet. Är det nåt man behöver köpa till sen så kan man ju faktiskt göra det även efter att hon kommit.

Så ja, tidsplanen känns bra och jag känner ingen stress om att få saker och ting klara. Det är bra att vi har något att pyssla med såhär i väntans tider.

Nu ska jag komma igång igen!

Det har nu gått två månader sen jag slutade springa och det är några veckor sen jag kände att jag kunde ta ordentliga promenader, så nu är det dags att komma igång igen. Det blir så fruktansvärt jobbigt om man håller upp för länge, risken är att man aldrig kommer igång igen. Jag förstår ju såklart att jag inte kan träna som vanligt, och att jag inte kommer kunna träna veckorna innan och efter förlossningen, men ju mindre jag behöver vila desto lättare kommer det vara att träna upp sig igen.

Nu på måndag börjar jag på gymmet! Det känns så bra!! Jag ska börja med att få en genomgång av gravidanpassade övningar av sjukgymnasten. Den största anledningen till att jag vill börja på gym är att jag vill motverka ont i ryggen som jag vet att jag lätt får, och ännu mer med en tung mage att bära på. Han sa att han hade bra övningar för det.

Så vill jag få upp lite puls och pusta på lite, och då är crosstrainern perfekt! Jag kommer att ta det lugnt ändå, 20 minuter per gång får räcka.

Bild härifrån
Där fanns det även lite bra träningstips för gravida

Åh det ska bli så skönt att få göra nåt med kroppen igen, och få övningar som man vet inte kan skada varken mig eller bebisen. Jag kan dela med mig lite av tipsen jag får här sen.

fredag 23 mars 2012

Våfflor med sylt

Jag undrar om den här perioden av att inte vilja ha några sötsaker börjar ta slut? Jag provade i helgen en glass som Spanienfrugan hade tipsat om (gud vad man blir hungrig av att gå in på hennes blogg, allt ser så gott ut!).

Det var en ny lakritssås från O'hoj, som stelnar när man har den på glassen så den smakar typ som utsidan som en Lakritspuck. Åh vad gott det lät, och jag som älskar lakrits blev så sugen på att prova.




Lite glass med mycket sås testade jag och den var god, men jag var lite besviken på vaniljglassen som jag köpte. Den smakade inte alls så gott som jag hade tänkt mig. Sen låg jag på soffan och mådde illa en timme. Jag vet inte om jag sockerchockade min kropp eftersom den inte har fått så mycket socker under en ganska lång tid nu.

Sen har jag fått dille på att ha ananas i min yoghurt på morgonen, och det är väl sött om nåt? Jag var också så sjukt sugen på våfflor med sylt efter att ha sett det på flera olika bloggar (plus att det ju faktiskt är våffeldagen på söndag!), så igår åkte vi hem till mamma och pappa och kalasade på våfflor! Mums vad gott det var, med lite glass och hallon på! Och efter det mådde jag inte illa alls.



Så kanske är det så att sockersuget sakta men säkert börjar komma tillbaka. Jag hoppas nästan den, för det har inte känts normalt att vara så totalt ointresserad av sötsaker. Visst man behöver inte moffa i sig hur mycket som helst, men en glass i vårsolen är så härligt och då vill man ju att den ska smaka gott!

Jag på Gotland 2010


Blocket is the way forward!

Kolla vilken fin vagga jag hittade på blocket, precis en sån som vi vill ha i vårt sovrum!

Troll Vagga "Nicole"
Bild från blocket.se
Hur fin som helst och säljaren finns i närheten av där vi bor. Lite dyr var den fortfarande, men man kanske kan få ner priset lite om man hämtar den snabbt? Vad tror ni, är det ok att pruta ett par hundra på en annons? De vill ha 1000 SEK för den.

Hoppas nu bara att den finns kvar, jag har mailat dem för att kolla. Håll tummarna!

Tack ni!!

TACK för alla kommentarer och tips angående att inte känna sparkar på ett tag, jag ska svara på dem ikväll!
Det är så skönt att höra att fler känner igen sig.

Inatt har jag blivit väckt 100 ggr av en skrikande (löpande) katt och varje gång jag har vaknat till har jag känt hur det bökar runt i magen. Så jag sitter här och äter frukost med ett leende!

Det känns som alla krämpor som jag haft den senaste veckan bara har runnit av mig, jag har energi och känner mig mycket lättare i kroppen. Så skönt!

Och en sak till - idag är det 100 dagar kvar tills det är beräknat att hon ska komma!!!! Det måste firas!


Ha en bra dag nu alla!

Is it the glow?




Jag vet inte om det är graviditeten eller om vitaminerna jag köpte faktiskt funkar, men jag tycker att min hud är bättre än på evigheter!


Blek ja, men slätare! Plötsligt går det jätte fort att sminka sig, och jag har ingenting emot att gå runt osminkad. Så har jag inte känt sen jag var typ 14 år!!


Hoppas det håller i sig.





Update: Skulle inte skrivit det där, fick direkt två finnar på kinden.

torsdag 22 mars 2012

Där var hon

En liten uppdatering igen haha! Nu bökar hon runt därinne igen. Phew!

Varför skrev jag så?

Bara för att jag häromdagen skrev det inlägget som kom upp idag, om att verkligen känna sin bebis, så har jag idag och igår knappt känt henne alls. Jätte läskigt! Jag hatar när det går för lång tid utan att hon rör sig, man blir så orolig.

Så känner man en liten rörelse och blir lugn en liten stund, men hon har inte alls rört sig lika mycket som hon gjorde tidigare i veckan. Kan det vara så att hon har flyttat på sig så att man inte känner henne lika väl? Det känns på nåt sätt som att rörelserna kommer längre inifrån nu och inte känns lika mycket från utsidan, och som sagt har jag inte känt dem lika ofta som jag brukar heller.

(Det är nu ni ska säga att ni varit med om precis samma sak och att det är inte någon fara. Tack.)

Sover du därinne?


Jag känner dig

Alltså finns det något mer magiskt än att känns ett litet liv röra sig inne i sig själv? Borta är de där små fladdren som man inte ens var säker på att man kände - nej nu känner jag henne där inne! Man ser till och med hur magen rör sig!

Jag känner hur hon bökar runt. Ibland sparkar hon till men oftast så känns det mest som att hon byter ställning, och puttar lite försiktigt. Jag känner ofta både långt ner till höger och uppe till vänster samtidigt, vilket antagligen betyder att hon ligger lite snett nedåt och sparkar med både armar och ben.

Ja ni som är gravida eller har varit det förstår ju vilken magiskt känsla det är. När man sätter handen på magen och hon är precis där! Sparkar eller buffar en på handen! Jag rör mitt barn!

Även James kan spendera timmar med handen på min mage, han känner varje lite puff och spark. På ett sätt kan han ju komma ännu närmare eftersom han kan lägga huvudet där.

Det är underbart och fantastiskt, overkligt och så otroligt spännande!! Vi har skapat något som lever och rör sig, det är helt ofattbart!

Jag fattar inte vad smärta är

Jag har börjat se fram emot förlossnigen. Visst jag är rädd för smärtan och kan inte fatta hur man ska kunna få ut en hel bebis ur sig men samtidigt så längtar jag ju såklart tills vi får träffa vår dotter!

Jag ser på något konstigt sätt fram emot att testa olika tekniker för att ta mig igenom värkarna. Ja konstigt det där, jag har nog inte fattat hur ont det faktiskt gör. Det är omöjligt att tänka sig när man aldrig varit med om det sortens smärta. Jag kommer nog inte vara så tuff när jag väl är där.

När folk säger att det verkligen gör skitont med värkar, ja jag har just nu svårt att få in det i huvudet. Ont hur liksom? Hur känns det? Jag fattar inte. Svider det? Är det som en kramp? Bultar det? Varför gör det ens ont när man öppnar sig?

Någon som kan förklara ingående hur en värk känns?

Jag är mer rädd för att pusha ut bebisen, det kan jag fatta att det måste göra sjukt ont!!

Jag skulle vilja att man kunde få "prova på" en riktig värk så man visste vad man hade att vänta sig lite mer. Iof kanske det skulle avskräcka en totalt, men jag är som jag sagt innan en sån som verkligen vill ha all info jag kan få.

Nej just nu känns det ganska ok att tänka på förlossningen faktiskt, eller i alla fall värkarna, men det kommer nog hinna ändra sig 100 gånger än.


Aj


onsdag 21 mars 2012

Elefanter överallt!

Vad lustigt när jag fick syn på bebisens allra första present, den kom från min kompis Deborah som bor i Australien.

Feletanter!

En body med elefanter! Passar ju perfekt in med vårt safaritema på väggarna, haha!

Vagga

Vi vill ha en vagga att ha i vårt rum där hon kommer att sova första tiden. En spälsäng har vi ju till hennes rum, men det blir lite trångt att få in den i vårt sovrum.

Egentligen skulle jag vilja ha en liten men hög vagga, så hon kommer upp i samma höjd som oss, och det är lätt att kolla till henne under natten (typ om man tror att hon har slutat andas), men jag har inte hittat någon sån än.

Eftersom det är så kort tid man ska ha den så vill man ju inte lägga en massa pengar på den och jag har därför kollat efter en begagnad.

Det här är de vaggorna jag har hittat på blocket:


Ganska fina men ingen känns perfekt så vi får fortsätta hålla ögonen öppna.

En sån här vill jag ha!

Hej alla gravida!

Jag tycker det är så härligt att ha alla dessa blivande mammor "runt" mig, även om det bara är över internet. Den här bloggen ger mig så mycket, särskilt eftersom ingen i min egen bekanskapskrets är gravid.

Jag och kärleksfulla lilla Josephine. Söta katt!
Jag älskar att läsa om era liv, hur det går med era graviditeter, era krämpor och tankar och förväntningar. Man känner igen sig i det mesta, och gör man det inte så kan man allt vänta sig att det kommer efter några veckor, haha! Det känns som att man har ett nätverk av tips och råd runt sig, och alla går igenom samma sak.

Kolla in de gravidbloggar jag följer längst ner på sidan, och skriv en kommentar om du vill att jag ska lägga till din blogg!

Också en stor puss till min man som gör allting så mycket lättare! Bullar upp med kuddar, lagar nyttig och lätt mat till mig när jag mår illa, låter mig vila och tar hand om mig på alla sätt. Älskar dig!!

Det här med sömnen

Jag sa ju att jag inte skulle klaga, men samtidigt måste jag bara veta om det är fler som har samma problem som mig. Jag har så svårt att sova bekvämt! Jag har min älskade gravidkudde som har hjälpt mig, men det är fortfarande inte lätt att hitta en bekväm sovställning.

Det enda sättet att sova är på min vänstra sida med armen och benet över min kudde och en lite mindre kudde under magen. Perfa. Problemet nu är bara att jag får så jäkla ont i den axeln jag ligger på, alltså vänster axel. Det är som att jag är för tung för att ligga på mig själv, och jag vaknar flera gånger per natt av att jag har ont.

Det låter kanske fånigt men det är så fruktansvärt frustrerande att inte kunna sova bekvämt trots att man är jätte trött. Blir jag väckt av nåt på natten så tar det en evighet att hitta kunna somna om.

Jag vaknade helt förtvivlad i söndags och kände mig riktigt nere tills James bäddade ner mig i soffan med en massa kuddar och gjorde frukost åt mig. Min fina fina man.



Får inte hon ont i armen hon ligger på?
 Sen kom jag på en idé - jag testade att lägga kudden som ett U, så att axeln vilar fritt i luften. Lite tråkigt att jag "stänger ut" James, men gud vad skönt att kunna sova en hel natt utan att vakna och ha ont någonstans.

Såhär! Haha!

tisdag 20 mars 2012

Mätt

Det började efter vi åt tacos i söndags. Det var supergott, och jag åt tills jag var proppmätt. Egentligen åt jag väl inte mer än vanligt, men bebis börjar ta upp plats i min mage och det känns - jag blir mätt så himla fort!

Jag gick och la mig med halsbränna och vaknade fortfarande helt äckelmätt! Tvingade i mig lite yoghurt för att få i mig alla frön och grejer jag äter nu, och kände som att den också gick mig upp i halsen. Det fanns ingen chans att äta igen på frukosten på jobbet, och min lunchlåda delade jag i två. Fy vad mätt jag var, hela dan! Sådär jätte äckel super mega mätt som man blir när man ätit aaalldeles för mycket.

På kvällen tvingade jag i mig lite fruktsallad för att ändå få i mig någonting, men det tog verkligen bara stopp. Samma sak i morse, vaknade mätt och har varit mätt hela dagen idag.

"Du ser mätt ut" sa min jobbarkompis när jag nämnde det på lunchen, och sneglade på min mage. Haha!

Jag vet inte vad som har hänt egentligen eftersom det kom så plötsligt, kanske har bebis lagt sig så att min magsäck kommer ikläm? Kan det hända? Jag äter vanligtvis ganska stora portioner så det här är väldigt ovant för mig.

Jag hoppas att känslan går över i alla fall, annars är jag orolig att jag inte ska få i mig det jag behöver. Jag får väl försöka att äta mindre och oftare och se om det hjälper.

I vanliga fall älskar jag att äta!

Vecka 25

Idag är vi i vecka 25+2! Fantastiskt säger jag varje vecka som går!

Nu har jag börjat känna av lite gravidkrämpor måste jag säga - svårare att sova, kan inte äta lika mycket, ont i fötterna osv osv. Men ändå är det ganska fantastiskt att det inte kräver mer av kroppen, att det inte känns mer att man bär runt på en liten människa!

Jag älskar verkligen att vara gravid, trots vissa krämpor så är det helt underbart mysigt. Sparkarna man får gör det värt allt! De är så mycket starkare nu, mer om dem kommer i ett annat inlägg.

Jag har nu gått upp drygt 6 kg, vilken fortfarande känns väldigt lagom. Jag tycker synd om de som gått upp mycket eftersom jag känner mig tung nog som det är!

Nu känner jag mig verkligen gravid, och börjar mer och mer se fram emot att få träffa den här lilla personen som jag har kontakt med hela dagarna. Åh vad spännande och magiskt det ska bli att se vad vi har skapat!

Inte den bästa bilden men jag har ingen annan just nu. V 24+5.
Bebisen:
Bebisen väger nu ca 660-850 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring.
Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Det är mycket aktivt i detta skede och du märker troligen skillnad på en spark från en liten fot och en puff från en hand.
Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.
Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av. (Jag tycker hon är vaken mest hela tiden, rumlar runt, sparkar och rör på sig. Så mysigt!)


Du:
Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. (Oj!)
Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del. 
Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.
Det är helt normalt att livmodern drar ihop sig och blir spänd emellanåt. Sådana s k förvärkar kan komma alldeles spontant, men utlöses ofta av att du åker på ett skumpigt underlag eller liknande. Förvärkar är är livmoderns sätt att "träna" inför förlossningen. (Inte fått det än men det kommer väl!)

Vår helg

Gym, middag, tjejkväll, måla, stallet, tacos.




måndag 19 mars 2012

Vit panel

Nu har vi (James) målat panelen i barnrummet vit. Det blev så himla fint, precis som jag hade tänkt mig!

Innan

Halva väggen målad

Första lagret gjort

Färdigt resultat, två lager vit panelfärg senare!
Han har först slipat väggen, sen målat två lager med vit panelfärg. Nästa steg är att slipa och måla elementet, om vi inte köper ett elementskydd istället och sätter över.

Jag tycker det blev jätte fint, och gjorde sån otroligt stor skillnad på hela rummet. Det ser redan större och fräschare ut. Det kommer bli så fint!

Hej mina bloggvänner!

I helgen har jag inte haft lust att blogga så då har jag inte gjort det. Anledningen var väl egentligen att datorn stod inne i vardagsrummet och var urladdad, och sladden låg i köket. Ni hör ju, värsta projektet!

Ikväll ska jag uppdatera lilla bloggen med vår helg, framstegen i barnkammaren och lite nya magbilder.

Hej då!

Jag och magen i fredags. Vi tog med oss vår James ut på middag.