My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






lördag 4 februari 2012

Kolla på mig!

Vad stor jag börjar bli, det är helt otroligt! Men jag älskar det!

Nu är det inte längre någon tvekan om att jag ser gravid ut, och folk gratulerar mig istället för att snegla misstänksamt på magen.

18+1
Suddig bild från i måndags när jag alltså var i vecka 18+1 om jag har räknat rätt!

Jag vägde mig i morse och har nu gått upp 2,6 kg för att vara exakt. Jag fattar inte hur jag har kunnat gå upp så lite och växt så mycket, jag känner mig enorm!

Nu en långpromenad i kylan, -20 när vi vaknade. Brr!

Ligga på mage

Jag fick ett tips av en jobbarkompis om man vill känna bebisen tidigt i graviditeten - lägg dig på mage på ett hårt golv!

Jag trodde faktiskt inte att man fick ligga på magen på hårt underlag eftersom det känns som att man skulle mosa bebisen, men så är det alltså inte. Jag har läst lite om det där och man kan ligga på mage tills det börjar kännas obekvämt.

Så jag la mig på magen på golvet igår, och efter bara några sekunder tyckte jag mig känna hur det rörde sig i magen! Först var det som att jag hade hela min puls i magen, sen var det som en massa små rörelser där inne! Jag vågade bara ligga någon minut, för sen tänkte jag att bebisen måste tycka att det blir för trångt, men jag ska definitivt testa igen.

Kan det verkligen funka så?? Är det någon som har provat?

Jackie tyckte att det var ett bra tillfälle att sitta på mig
 
Här är en bättre bild på Jackie.
Jag har blivit farligt fäst vid den lilla katten som snart lämnar oss.


fredag 3 februari 2012

Nu börjar drömmarna

Förra året drömde jag om att allt skulle gå fel vid bröllopet, att jag kom försent eller avbröt prästen när hon skulle viga oss.

Nu börjar de konstiga bebisdrömmarna att komma. Härom natten drömde jag att vi hade ställt barnvagnen med bebisen i sängen, för att vi ville att hon skulle sova med oss. Jag vet att jag tyckte att det var trångt och krångligt, och vi var rädda att röra på oss för mycket för då skulle vagnen välta.

Haha ja det är nog bara början på alla konstiga drömmar man får när man har något stort framför sig!!

Nu måste jag ta tag i det här!

Nu får jag ta tag i det här med mitt utseende, jag har försummat mig själv på senaste tiden.

I helgen ska jag klippa mig, färga håret, lägga en ansiktsmask och sminka till mig.

Uppklädd på vår bröllopsresa

Gapar efter mycket

Ååååh vad jag vill ha mycket grejer till bebisen! Jag önskar verkligen att man bara hade hur mycket pengar som helst att spendera på henne. Men man måste ju tänka framåt, på en lång period med mindre inkomst osv så att go crazy nu är inte rätt tid. Tyvärr.

Jag vill riva ut allt i den blivande barnkammaren. Jag är så dålig på inredningsord men jag har en tydlig bild av vad jag vill ha. Jag vill ha ett rum som inte bara funkar för en liten bebis, utan som hon kan ha i många år.

Vitt, inte så mycket prylar, färglada inslag som mattor, tavlor, kuddar osv. Om man har vitt med en fondvägg är ju den lätt att byta om hon skulle vilja när hon blir lite större.

En fin vit korgstol och en vit kista att ha saker i. En vit spälsäng och ett skötbord. Vi hittade så fiiina saker på babyhuset i Västerås, men det var dyrt.

Nåt sånt här skulle jag vilja ha, kanske en gammal som man kan måla om

Spjälsäng från Babyhuset

Skötbord i samma serie
Sååå fint men dyrt som skam
Det känns tråkigt att behöva köpa allting i budgetversion från IKEA, kanske man kan försöka hitta lite begagnat istället. Som tur är har vi mycket tid på oss att planera.


En annan säng vi hittade i Eskilstuna, så fin med små hästar på! Åh!
 Någon som har några tips på fina men inte så dyra bebis möbler?

torsdag 2 februari 2012

Det undermedvetna

Jag nämnde en dag på lunchen att det känns som att jag blir mätt fortare än vanligt. Jag blir irriterad på folks som tror att bara för att jag är gravid så moffar jag i mig en massa mat och onyttigheter - det har faktiskt varit tvärt om för mig. Inte att jag äter mindre, jag äter istället oftare, men jag äter definitivt nyttigare. Det är för att jag inte har varit sugen på sötsaker överhuvudtaget.

Så sa en jobbarkompis att hennes teori är att jag undermedvetet är rädd att gå upp i vikt, och därför intalar mig själv att jag inte är hungrig, eller sugen på vissa saker.

Det kan ju vara så. Om det är undermedvetet så är jag ju inte medveten om det. Jag tycker att jag känner mig ok med att gå upp i vikt, men jag blir ju lite putt när folk kallar mig tjockis eller kommenterar vad jag äter. Det kanske är ett tecken på att jag inte är riktigt ok med det, jag vet inte.

Min egen teori är att eftersom jag inte springer längre så blir jag helt enkelt lika hungrig. Ju mer man tränar desto hungrigare blir man. Sen att jag blir sugen på saker som grape fruit och salt istället för godis beror på graviditeten, det är väl det min kropp behöver.

Jag vet inte vad som ligger i mitt undermedvetna, men så länge jag mår bra och bebisen mår bra så är allt bra. Och vem vet, det kan ju slå om helt och jag kan plötsligt vara sugen på pizza, godis och glass.
I så fall kommer jag att äta det.

Jag och James kusin Emma. Hamm hamm.


Slutet på en era

Igår hade jag min sista dag med Corvette. Hon flyttar på fredag till ett nytt stall så det var ett bra tillfälle att avsluta.

Jag hade verkligen intalat mig själv innan att det inte var sorgligt. Jag kommer ändå att kunna träffa henne, det känns ändå inte helt säkert att rida längre, jag kommer fortfarande att vara i stallet eftersom att James ska fortsätta rida Miramis ett tag till.

Men det går inte att lura sig själv, jag åkte därifrån med en STOR klump i halsen. Fina fina Corvette. Vad jag kommer sakna henne.



Varje dag sker små under


Herre gud vad humöret går upp och ner när man är gravid. Jag är sur och glad om vartannat! Just nu är jag glaaaad tjoho!

Jag är glad för att jag mår bra, för att jag har min James, för att bebisen mår bra. Ja för allt jag har. Jag är så tacksam.

Hur kan det bara bli precis som man hoppas att allt ska bli? När jag träffade James trodde jag nästan att det var för bra för att vara sant, men det var det inte. När vi tog den stora risken och flyttade till Sverige för att vi hade en vision om hur livet skulle kunna se ut - och så blir det så! Precis som man har tänkt sig. När vi bestämde oss för att försöka skaffa barn så funkade det! Hur kan man ha sån tur?

Alla jag känner är friska och mår bra, vi har jobb där vi trivs och vänner och familj som bryr sig om oss. Vi har varandra och vi har vår lilla dotter som ligger i magen och bara mår bra.

Tacksam och glad är jag.


Och så lite peppar peppar över hela det här inlägget!

onsdag 1 februari 2012

Förvirrad tjej

Hur räknade jag nu? Jag skrev att efter ultraljudet så fick vi ett nytt beräknat datum för förlossning, 1 juli.

Så skrev jag att jag därmed gick in i vecka 18 i lördags. Men sen tittade jag på papperet vi fick på UL och då står det att jag var i vecka 17+3 den 26e?
Vårt beräknade förlossningsdatum flyttades alltså tillbaka 6 dagar, medan hur långt gången jag är flyttades från 18+4 som jag trodde att jag var i den 26e till 17+3, alltså 8 dagar?

Så nu är jag förvirrad, vilken vecka och dag är jag i nu egentligen? Någon som kan räkna ut det baserat på BF datum??
  
(Gammal bild från typ 1909)


Namnförslag

Vi har fått lite namnförslag, och jag tycker det är jätte kul!

Linnea, Veronica, Lucy, Julia, Alice, Isabella, Mackenzie, Sofie, Star, Charlie, Ruth, Amanda, Leya, Lee, Anya, Emmi-Lee, Catalillya.

Min kusin Monika föreslog ett vackert släktnamn - Monika!

Emmi föreslog att hon ska heta Emmi, men tog tillbaka förslaget när hon insåg att hon själv då kommer bli "Tant-Emmi", eller "Stor-Emmi"!

Om ni har några förslag så skicka gärna över dem!

Jag och Tant-Emmi


Gravidbloggar

Jag har fått dille på att läsa gravidbloggar nu när jag själv är i den situationen. Det är jätte intressant att läsa hur andra upplever det, och jag har faktiskt lärt mig en hel del genom andras bloggar! Vissa saker som man tror man är ensam om inser man fort är väldigt vanliga, och saker man oroar sig för kan någon annan ha ett svar på.

Jag tycker det är speciellt kul att läsa om de som är i ungefär samma tid som mig, för då kan man följa och jämföra deras utveckling. Kul att kunna kommentera och få kommentarer tillbaka tycker jag!

Här kommer en lista på några av de gravidbloggarna jag följer. Den fylls på lite hela tiden, jag har även lagt en lista med rekommenderade bloggar längst ner på sidan.

Alabama Stockholm
Väntar sitt första barn. Hon har kommit lite längre än mig men ligger inte så mycket före, så det är kul att följa och se vad man har att vänta inom de kommande veckorna! Hon skriver ofta och väldigt humoristiskt tycker jag!

Little Miss Witty
En tjej i min ålder som även hon väntar barn med en engelsman! Det ska bli spännande att följa deras liv med en liten svengelsk bebis.

Livet efter Alice
Otroligt fin och känslosam blogg om ett par som väntar sitt fjärde barn efter att ha förlorat sina tre första.

Carolina Gynning
Jag brukar kika in där ibland, eftersom hon är gravid i ungefär samma vecka som mig (tror hon har kommit lite längre dock) och även hon väntar en liten tjej!

Josefin
Väntar även hon första barnet men har kommit mycket längre än mig! Där kan man se vad man har att vänta sig. Hon ska flytta till USA snart och det kommer bli spännande att följa!

Cecilia
Den här bloggen hittade jag häromdagen! En tjej från Eskilstuna som också väntar sitt första barn, det tyckte jag var lite kul eftersom jag jobbar i Eskilstuna. Hon har också gått några veckor mer än mig.

Anna-Maria (Majsan)
En tjej som jag känner som ska ha barn i april! Det är hennes tredje graviditet efter att hon förlorade sin första son William och sen fick en liten Elwin som nu är 2 år.

Det finns även en sida som heter Gravidbloggar, där man kan hitta andra bloggar. Jag har lagt upp min blogg där.

Som ni märker så föredrar jag gravidbloggar där jag kan känna igen mig på nåt sätt, roligast är de som också väntar sitt första barn! Jag har säkert glömt någon nu, men i så fall kommer jag att lägga till dem längst ner på bloggen.

tisdag 31 januari 2012

Mina fina vänner

Åh mina fina kompisar, Emmi och Elina har lagt upp ett grattis till mig på sin blogg. De har även erbjudit lill-tjejen i magen att bli medryttare på deras ponny. Haha!

Sötaste tjejer, tack så mycket!!

Emmi, jag och Elina på vårt bröllop (James och mitt alltså!)

Promenera

Jag och James har börjat gå promenader tillsammans. Det är så himla mysigt, ett perfekt sätt att umgås och prata med varandra utan någonting som stör.

Vi har några rundor i Kungsör som vi brukar gå, de kan ta allt mellan 40 minuter och 2 timmar beroende på hur mycket tid vi har. Det är perfekt, särskilt när jag blir lite större och inte kan springa alls längre.

Igår tog jag stavarna och så gick vi en runda på 5 km på 48 minuter, det tyckte jag var duktigt! Bra fart hela vägen och den här gången fick jag inte ont! Hoppas det kan börja funka, jag måste få röra på mig annars blir jag galen.

Det är en hon

Så jag hade helt fel när jag trodde att det var en liten pojke som bor inne i min mage. Det visar bara på att allt man läser är fel fel fel. Det har stått saker som att är man inte sötsugen och inte mår illa så brukar det vara en kille, men det stämmer alltså inte.

Jag blev så förvånad när de berättade att det är en liten flicka. Jag var tvungen att ställa om allt jag har haft i huvudet. Nu känns det helt underbart och jag kan inte fatta att vi ska få en liten dotter, vilken dröm!!

Jag känner mig så mycket lugnare nu, mest för att jag vet att allt ser bra ut. Men jag tycker även att det känns väldigt bra att veta vad det är för en liten filur som ligger där inne - jag bär runt på en liten tjej!


Jag kom på mig själv med att sitta och tänka "tänk att vi har sån tur att vi kommer få en liten dotter!". Sen skrattade jag för mig själv, för när jag trodde det var en pojke tänkte jag "tänk att vi har sån tur att vi får en liten son!".

Ja som jag sagt innan, det spelade oss verkligen ingen roll vad det var, men nu känns det underbart att veta att vi kommer bli föräldrar till en dotter. Vår lilla tjej.


måndag 30 januari 2012

Det är en liten....

... TJEJ!

Helgen

Shopping, te, städa, vila, egentid, ridning, sol, film.

James och Miramis

En lugn helg vilket var väldigt skönt.

Ps. Ikväll kommer jag att avslöja om vi kommer få en son eller dotter!!

Vår svengelska bebis

Tack för all feedback och alla kommentarer när jag skrev om språk, jag upskattar det verkligen! Det är otroligt viktigt för mig att bebisen verkligen får känna att den är halvengelsk, och då är språket steg ett.

Vår tanke har varit att vi ska prata engelska hemma och svenska när vi går ut någonstans. Det var så vi gjorde när James först flyttade till Sverige för 3,5 år sen, men sen har vi gått över mer och mer till Svenska. Nu pratar vi svenska med varandra 90% av tiden.

Det är otroligt bra för James, men sämre för mig som då istället känner att jag glömmer bort min engelska! Accenten sitter, men jag glömmer ord och stakar mig ibland. Det gör även James på engelska nu för tiden! Det är som att det bara får plats ett komplett språk i hjärnan i taget, och även ens modersmål kan bli haltande om man pratar ett annat språk för mycket. Det känner kanske ni som bott utomlands i många år igen.



Det jag är lite orolig över med våran idé är att vi utan att tänka på det kommer att gå över till svenska, och som Sofia kommenterade så är nog det viktigaste att vara konsekvent i det man bestämmer sig för.

De flesta som har erfarenhet av det här säger att det bästa är att föräldrarna pratar sitt modersmål med barnet. Jag tror dock att det skulle vara svårt för James att prata engelska med bebisen när den är liten, medan han pratar svenska hela dagarna och med mig. Då vore det nog lättare att vi båda gick över till engelska.

Hur som helst så ville jag bara tacka för alla goda råd, de har fått mig att tänka till! Vi ska sitta ner i lugn och ro och komma fram till det bästa sättet för oss.

25 juni 2011

söndag 29 januari 2012

Tandlös

Vilken jobbig dröm jag drömde häromnatten. Jag drömde att mina tänder satt löst och höll på att ramla ur, och det lossnade bitar från dem och de satt helt snett.

Det är en ganska vanlig dröm, att tappa tänderna, och jag trodde att det betydde att man är rädd för att bli äldre. Jag som äntligen blivit av med min åldersnoja och känner mig rätt så ung.

Men tydligen kan det också symbolisera maktlöshet och orolighet, och det ligger väl där någonstans.
En maktlöshet för vad som händer med kroppen, och en osäkerhet inför hur allting kommer bli. Makes sense!

Drömmar om att tappa tänder är vanliga. Om du drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft.

Mina tänder sitter kvar!