My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


torsdag 26 april 2012

Barnmorskan och mer om ryggen

Igår var vi hos barnmorskan på rutinkontroll. Vi har en ny barnmorska nu, vilket såklart är lite tråkigt eftersom vi hade lärt känna och var otroligt nöjda med hon vi hade innan. Men det är ju inte så mycket att göra åt.

Hon mätte bebisen som hade mått 30, hjärtslagen låg på 140 och mitt blodtryck var bra. Vi tog inga järn och blodsockertester den här gången, utan det var verkligen in och ut på 15 minuter. Jag nämnde min ryggsmärta och fick höra att det är vanligt och inte så mycket att göra åt.

Ja jag vet inte, jag måste nog faktiskt göra nåt åt det för igår kväll var det inte nådigt. Jag kan ju varken ligga, sitta eller stå bekvämt.

Tack för era tips! Anledningen till att jag började på gymmet var att jag började få ont i ryggen, så jag har fått ett par övningar av sjukgymnasten då det är han som äger det. Jag kanske får boka in mig på ett ordentligt besök hos honom och gå igenom lite mer vad man kan göra för att motverka det. Man kan tydligen få låna ett foglossningsbälte där också som kanske kan hjälpa. Möjligtvis kan jag också få låna en Tens-maskin där, jag vet i alla fall att man kan få prova den och se om man tycker att det hjälper.
Tills dess ska jag testa att stå upp i 20 minuter av varje timme på jobbet och se om det gör någon skillnad. Jag har ett höjbart skrivbord så jag får se till att utnyttja det.

Jag kollade på stödbälte för ryggen igår men på Babyproffsen där vi var hade de mest mindre bälten som går under magen. Det jag fick prova hos Andrea (från mammagruppen) gick upp på ryggen också och det tyckte jag gav mer stöd.

Vi får se, jag får prova mig fram helt enkelt och hoppas på att det blir bättre.


Jag som bröllops-Barbie ute på krogen i Jönköping. Det var en kväll att minnas, haha!


3 kommentarer:

  1. Nu har jag svarat på din fråga om gördeln.

    SvaraRadera
  2. Måste bara från ingenstans tipsa dig att kolla in en ny affär som öppnat i Köping. Svensk Outlet ( elr liknande namn ) ligger i centrum. Var in idag, och sjukt mkt bebis kläder och för mkt söta sådana. :)

    SvaraRadera
  3. En kompis till mig hade samma problem när hon var gravid och fick hjälp av en kiropraktor. Kanske vore något att testa? Känner för dig, ryggont är inte kul! Kram

    SvaraRadera