My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


torsdag 26 april 2012

Katter & bebis

Någon frågade mig en gång hur jag skulle reagera om vår bebis blev allergisk mot våra katter. "Ja, då skulle det bli svårt att välja", var mitt svar.

Skämt åsido - det vore konstigt om hon blev allergisk mot våra katter som dessutom är av en allergivänlig ras (Cornish Rex). Skulle hon ändå bli det så får man lösa det problemet då.


Cider
En sak som oroar mig lite med katterna är om de skulle tycka om att ligga hos henne när hon sover. Tänk om stora Cider skulle lägga sig nära henne på natten så hon inte kan andas, eller trampa på henne!!

Redan nu så har vi stängt in hennes saker så att katterna inte kan komma in och sova i hennes säng eller vagn om dagarna. Förhoppningen är att de från början ska förstå att det inte är deras, men hur håller man det sen? Ska vi stänga in katterna någonstans varje gång bebisen ska sova?

Är det någon av er som har katter? Hur gör ni?


Josephine och jag


2 kommentarer:

 1. Fått samma fråga men angående vår hund, det är väl inget man vill behöva gå och tänka på. Precis som att man inte vill gå och tänka på om ifall något skulle hända med bebisen eller andra otrevligheter.

  Svårt med katt, de kan ju hoppa lite med än vovvar. Vet att vi hade katt när jag var nyfödd och att jag drog dem i svansen hela tiden men vet inte hur mina föräldrar löste sovandet.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Min katt som är ganska egen och udda i sig själv får man tyvärr skrämma bort från saker.
  Hon har redan hunnit provsova i både babyskyddet och vaggan så jag fått dammsuga och bädda om. Men nu får man punktmarkera henne om hon skulle närma sig vaggan och helt enkelt ruska på den så hon blir rädd för den. Sen låter hon den va.
  Vagnen är tex skitläskig och hon tar stora omvägen.

  Det ska bli riktigt spännande att se hur katten kommer att va när bäbisen sen är född. Om hon kommer att bli avundsjuk eller värsta vaktkatten. =)

  SvaraRadera