My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


torsdag 26 april 2012

Ryggsmärtan

Alltså den här smärtan i ryggen. Jag pallar inte! Vad ska jag göra? Ett konstant molande i ländryggen som blir värre ju längre dagen går. Det enda som är bekvämt är att ligga ner, annars gör det konstant ont.

Igår var jag bara tvungen att ta en Alvedon på jobbet när jag tittade på klockan och insåg att det var tre timmar kvar framför datorn. Aj aj aj, alvedon tack. Det tar udden av det, man blir så jäkla trött av att ha ont hela tiden.

Vad ska jag göra? Jag tror jag ska prova ett sånt där band som jag fick prova hos Andrea, som ger stöd åt ryggen och håller upp magen. Förhoppningsvis kanske det hjälper för såhär kan jag bara inte fortsätta.

9 kommentarer:

 1. Åh jag förstår dig! Jag har också ont och allra värst blir det om jag sitter länge. När jag går hem efter en dag i skolan känns det som att ryggen ska brista. Stå funkar ganska bra, men skönast att ligga som du säger.
  Jsg hsr ett magstöd som har hjälpt när jag har varit dum och överansträngt mig eller lyft tunga saker, men mot det "vanliga" ryggontet hjälper det knappt...
  Jag vet inte vad som kan hjälpa. Jag antar att man borde ha varit smart och tränat lite flitigare i början på graviditeten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är sjukt jobbigt att sitta, både i ryggen och i svanskotan konstigt nog (?). Och jag jobbar framför en dator och sitter hela dagarna. Som tur är kan jag höja mitt skrivbord så nu varvar jag med att stå upp och hoppas att det hjälper.
   Jag tycker ändå jag tränat på bra, jag vet inte vad jag skulle kunna göra annorlunda :/ Kanske skulle prova på vattengympa som många rekommenderar! :)

   Radera
 2. Hej

  Jag är halvvägs igenom min graviditet, men haft problem med ländryggen tidigare. För mig hjälper Tens väldigt bra, har på den framförallt på nätterna när det värker för mycket. Den kostar lite att köpa in, tror jag betalade runt 1000 kr för min, men den har verkligen varit värd det.

  mvh S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kolla upp det med tens, vet att man kan få prova på det hos sjukgymnasten. Tack för tipset!! :)

   Radera
 3. Ajdå stackare :/ kolla med gym killen om han har nå bra rygg övningar el ring din bm o be om kontakt med sjukgymnast. Tens maskin behöver du inte köpa en sån går att hyra. Även där, kolla med din bm om olika alternativ så att du inte gör för länge o har ont o med fel hållning så du får men i framtiden. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var hos BM idag och nämnde mitt ryggonda men hon sa bara att det är väldigt vanligt och en del i att vara gravid. Okej :(
   Men jag tror faktiskt att jag ska prata med han på gymmet, han är ju sjukgymnast så det är isf honom man går till. Ska se om jag kan hitta på några egna lösningar först genom att stå mer istället för att sitta och ha bättre skor.
   Jag tror faktiskt att man kan få låna en Tens-maskin genom sjukgymnasten, måste kolla upp det. Den kan man ju använda vid värkar också har jag hört.

   Radera
 4. Åh vad tråkigt.... Tyvär så får ju vissa riktigt rejält ont... Prova med vetekudde för det kanske känns bäst för stunden innan du kan lägga dig ner lr en varm mikrad handuk...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har haft problem med ryggen förut men det har alltid blivit bättre när jag har tränat. Nu verkar det dock inte räcka :/
   Ja vetekuddar är toppen, det ska på ikväll!!

   Radera
 5. Gravidpilates och stödbälte har fungerat för mig, ända fram tills de senaste veckorna (är i vecka 39 nu) för nu får jag inte på mig bältet längre, haha :) Vattengympa har jag också hört många som blivit bättre i ryggen av! Hoppas det blir bättre :)

  SvaraRadera