My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


torsdag 26 januari 2012

Att "outa" någon

Ända sen vi köpte hus har folk runt omkring oss frågat om jag är gravid. Inte för att jag sett gravid ut, utan för att vi varit tillsammans länge osv. De tyckte väl att det började bli dags (trots att jag bara var 22 när vi köpte vårt hus).
När vi köpte en kombibil för nåt år sen så trodde många att nu var det barn på gång, varför skulle vi annars köpa en större bil? Nu var det väldigt skämtsamt gjort och folk säger det i all välmening, det vet jag. Jag tog inte illa upp.

Men allvarligt.

Om jag nu skulle ha varit gravid så är det väl inte sättet jag vill berätta det på? Har jag inte sagt något så är jag väl antingen inte gravid, eller så är jag inte redo att dela det med världen. Jag blev skitirriterad på personalen på vår återträff med gymnasiet när jag lite tyst och diskret bad om alkoholfritt vin. Hon sa att hon skulle fixa det, och kom sen tillbaka när jag stod och pratade med en klunga människor och säger högt och tydligt "Var det du som dricker alkoholfritt!?". Följt såklart av 73 frågor om jag var gravid. Då hade jag fått reda på det själv bara ett par dagar innan, hade inte ens berättat det för mina föräldrar.

Nej, ett tips - fråga aldrig någon om de är gravid. Vill de berätta det för dig så gör de det.


Nathalie, Karin och jag på återträffen. Jag fick mitt alkoholfria vin till slut.


2 kommentarer:

  1. Helt rätt. Nu är jag inte i din sits på något sätt, men jag själv skulle aldrig fråga någon. Till och med när jag ser någon med stor mage så vågar jag inte kommentera förrän de säger något själva. Själv får jag ofta frågan NÄR jag ska skaffa barn och så tycker jag verkligen inte heller man gör. Det är enbart stressande och som ett tecken på att man borde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Tänk om det är någon som inte KAN få barn, så går alla och frågar om det inte är dags snart, hur skulle man ta det? Och ens att anta att alla vill ha barn är ju fel. Nej när folk brukade fråga mig om det inte var dags snart (vilket började när jag var typ 20) så jag alltid att jag inte ska ha några barn och att jag inte ens gillar dem. Det får tyst på dem :P

      Radera