My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






torsdag 23 februari 2012

Föräldraträff - Förlossningen

Igår på föräldraträffen pratade vi om förlossningen. Precis vad jag har gått och tänkt på de senaste veckorna, så det var skönt att få prata om det i grupp.

Jag tror att efter att jag verkligen har fått tänka igenom allt och läst på massor så kommer jag nog kunna släppa det tills det börjar närma sig. Det är ju ändå ett bra tag kvar, över fyra månader. (Eller herre gud, fyra månader går ju fort! Shit!)

Jag tror att man måste få processa all information man får, för att sen acceptera och släppa det.

Igår gick barnmorskan Anna igenom hela förlossningsskedet steg för steg. Det mesta visste man sen innan. Det som var nytt för mig var hur lång tid det tar att återhämta sig efteråt, att man får efterverkar och kan blöda upp till sex veckor efter förlossningen. Okeeeej. Det visste jag inte, men då vet jag (!!!).

Ett tips hon gav var att mamman själv ringer in till förlossningen när det är dags. Pappan vill ju såklart gärna hjälpa till när mamman har ont, men det är lättare för personalen att avgöra hur pass långt det har gått om de får prata med mamman själv.

Såhär glad kommer jag nog inte vara då!
Papporna fick gå in i ett annat rum och prata med en pappagruppledare. Det tycker jag är hur bra som helst, att de får information som är riktad till just dem. De hade pratat lite allmänt igår, om hur livet kommer ändras och så, och nästa gång kommer de gå in mer på förlossningen.

Jag gillar våra föräldraträffar. Det känns som alla börjar våga ta för sig och prata lite mer, och det är intressant att lyssna på andras erfarenheter och frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar