My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


fredag 24 februari 2012

Wow!

Jag frågade Tess som är i samma vecka som mig om hon hade något bra tips på hur man kan få kontakt med bebisen om man inte känt henne sparka på ett tag. Hon väntar sitt tredje barn så hon har lite erfarenhet av det här.

Jag, Corvette och Tess dotter
Hon sa att hon brukar väcka bebisen. Hon trycker på magen och känner efter var bebisen ligger, så puttar hon lite på den så den börjar sparka tillbaka. Jag visste inte ens att det var möjligt än, jag vågar nästan inte röra min mage. Tess förklarade att de ligger så skyddade så man kan trycka lite och känna efter utan att det är någon fara, vilken jag borde ha förstått av hur hårt de tryckte på UL och hur barnmorskan känner efter.

Så jag gjorde det, slappnade av och kände igenom magen, och kände var det var hårdare. Och mycket riktigt, nästan på en gång kom en liten spark! Jag gjorde samma sak typ 5 ggr och varje gång "svarade" hon med att flytta sig runt där inne. Wow!!!!!

Mäktigaste känslan, jag kan väcka vår bebis! Man kan väcka henne, få henne att reagera på saker! Kontakt!! Jag satt nästan och höll andan med världens största leende och kände hur jag blev riktigt rörd. Vilken grej!!

6 kommentarer:

 1. Det måste jag testa!!! =)

  Sv: Det sätter sprätt på megen om man tar det på fastande på morgonen i alla fall på mig i vart fall. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, så coolt!! Jag låg ner och slappnade av bara. :)

   Hehe usch ja jag ska testa om det funkar :P

   Radera
 2. Haha, ja shit det är coolt!
  Jag tycker förresten att den där röran du tipsade om med broccoli och philadelphiaost lät hur gott som helst! Måste testa det en dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är jätte god, och tar ca 3 minuter att göra ;) Jag ska lägga upp tipset och länka till din soppa också för andra broccoli-diggare :)

   Radera
 3. Åh de måste ja testa, jag hade inte känt vår lilla på minst tre dagar då ja har haft fullt upp så ikväll blev ja lite orolig men efter ett glas is kallt,vatten fick ja några små buffar iaf. Så fort maten lagt sig u magen ska ja också testa. Härligt med lite kontakt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var flera på föräldragruppen som sa att de känt mindre runt v 24, kanske växer liten så det blir lite mindre plats då? Ja testa, det är magiskt om man kan få kontakt!! :)

   Radera