My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


onsdag 11 april 2012

Idé

Jag har fått en idé! Jag ska göra en cd-skiva med låtar till vår lilla tjej, och jag tänker sjunga in dem själv!

Nu är jag inte världens bästa sångare, men vad kan vara mer lugnande för en liten bebis än att lyssna på sin egen mammas röst när hon ska sova?

Jag ska göra covers på olika låtar, och kommer spela in dem i min fenomenala musikstudio som jag fick av James i julklapp. Min fina och duktiga kompis Emma som jobbar med musik och sjunger i ett band har lovat att hjälpa mig med det tekniska.

Emma och jag i höstas. (Jag hade en kort period med mörkt hår.)
Kul idé va? Och jag måste nog sätta igång nu om jag ska hinna klart innan lillan föds, man vill ju att det ska vara en överraskning liksom hehe.
Jag håller på att fundera ut passande låtar. De kan ju inte handla om olycklig kärlek och sånt, de ska vara riktade till henne. Det blir ballader och inte direkt några barnvisor, om jag inte kommer på någon som jag verkligen gillar.

Än så länge har jag bara kommit på två:

Songbird
A moment like this
Summertime

Har ni några förslag på fler fina låtar som skulle passa?

6 kommentarer:

 1. Vilken bra idé! Hon har ju hört din röst länge nu, så det blir bekanta ljud. Sjung för henne nu! Då blir det förstås inte någon överraskning. Be hennes pappa att sjunga också. Han har ju pratat en hel del med henne redan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tänkte så :) Hon får ju lyssna när jag spelar in så känner hon kanske igen dem sen när hon kommer ut. :) Ja jag ska tjata på James att han också ska vara med och sjunga någon låt!

   Radera
 2. Gud det lät ju jätte gulligt! Själv har jag inte sjungit för våran bebbe än! Spelar däremot klassisk musik och lägger en liten högtalare på magen, bebisar i magen ska tydligen gilla det! Har fått några rytmiska sparkar (vill inbilla mig att vi har ett litet musikaliskt geni :p)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag tyckte det också, kul för henne att ha kvar sen också när hon blir äldre. Eller då tycker hon säkert det är pinsamt haha! ;)
   Jag har också hört att de ska gilla det, men jag ska försöka träna henne att gilla min sång mer :P
   Haha ja tänk om bebben ligger och diggar i takt därinne!

   Radera
 3. Jag tycker du ska ta med några sånger du skrev när du var barn! Jag tänker på "Månen" och många andra! Ev. Alinas potatissång hahaha...(Hon kommer säkert att tycka det är pinsamt under någon period i sitt liv, men det är nog bara en kort tid) :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle jag kunna göra, men jag har ju ingen musik till dem. Kanske Emma kan hjälpa mig med det också :) Alinas potatissång skulle väl skrämma livet ur en stackars liten bebis, haha!!

   Radera