My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


tisdag 3 april 2012

Magen v 27

Alltså vecka 27! Det är helt sjukt! Tiden går väldigt fort nu och det känns att det börjar närma sig!

Jag mår fortfarande bra, kan till och med glömma att jag är gravid ibland för jag känner mig så normal.
Lillan sparkar som bara den där inne. Det kan till och med vara svårt att somna när någon buffar en i magen, men om James lägger handen på så brukar hon lugna ner sig. Det är riktigt mysigt och man kan verkligen känna hur någonting rör sig därinne. Så coolt!

Jag har nu gått upp 7 kg, så det verkar som sagt stämma att man går upp ca 0,5 kg i veckan från och med nu. Jag känner mig inte tung när jag går, men det känns när jag ligger ner. Ligger man på sin arm så domnar den bort mycket fortare och det är svårare att hitta en bekväm ställning när man ska sova.

Något jag har insett nu är att det verkligen går upp och ner i en graviditet. Bara för att man mår dåligt en vecka så betyder det inte att man kommer känna så nästa. Om man har ont någonstans så kan det faktiskt gå över, jag känner mig inte mer och mer gravid ju längre tiden går. Jag har skrivit om det innan men det blir mer och mer tydligt. Det gör det också lättare att handskas med om man mår dåligt - att tänka att det är övergående.


27+1
Bebisen:
Barnet är 30-36 centimeter i sin fulla längd. Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.
Vikt ca 1-1,2 kg.

Du:
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen. Du ökar nu mer regelbundet i vikt och det blir tyngre och tyngre att dra omkring på magen.

Info från lite olika sidor på internet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar