My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


torsdag 22 mars 2012

Jag fattar inte vad smärta är

Jag har börjat se fram emot förlossnigen. Visst jag är rädd för smärtan och kan inte fatta hur man ska kunna få ut en hel bebis ur sig men samtidigt så längtar jag ju såklart tills vi får träffa vår dotter!

Jag ser på något konstigt sätt fram emot att testa olika tekniker för att ta mig igenom värkarna. Ja konstigt det där, jag har nog inte fattat hur ont det faktiskt gör. Det är omöjligt att tänka sig när man aldrig varit med om det sortens smärta. Jag kommer nog inte vara så tuff när jag väl är där.

När folk säger att det verkligen gör skitont med värkar, ja jag har just nu svårt att få in det i huvudet. Ont hur liksom? Hur känns det? Jag fattar inte. Svider det? Är det som en kramp? Bultar det? Varför gör det ens ont när man öppnar sig?

Någon som kan förklara ingående hur en värk känns?

Jag är mer rädd för att pusha ut bebisen, det kan jag fatta att det måste göra sjukt ont!!

Jag skulle vilja att man kunde få "prova på" en riktig värk så man visste vad man hade att vänta sig lite mer. Iof kanske det skulle avskräcka en totalt, men jag är som jag sagt innan en sån som verkligen vill ha all info jag kan få.

Nej just nu känns det ganska ok att tänka på förlossningen faktiskt, eller i alla fall värkarna, men det kommer nog hinna ändra sig 100 gånger än.


Aj


4 kommentarer:

 1. En värk känns som mensvärk! Dock mycket mycket ondare såklart! Till en början så molar det lite bara till och från sen blir det mer regelbundet! Vissa får värken fram vid magen andra bak på ryggen, olika! Jag fick fram! När bebisen kommer ut så svider det, för när halva huvudet är ute så stannar man till lite så det får töjas så det inte brister! Du har nåt fint framför dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fortfarande svårt att tänka sig, har aldrig haft mensverk. Nu önskar jag nästan att jag hade haft det haha! Då kanske man hade varit mer förberedd!
   Jag slår vad om att jag kommer få den i ryggen då jag brukar få ont i ryggen för det mesta, hu! :/
   Tack för de orden, jag ska försöka se det som något fint och spännande!! :)

   Radera
 2. Ja fattar heller inte vad smärta e. Jag längtar verkligen efter förlossningen. Det känns pirrigt, spännande o lite läskigt. Men ja kan bara inte fatta hur ont de kan göra liksom?! Jag VILL uppleva den där smärtan (Tror jag nu ja) Men som sagt ja e rädd också.. JÄTTERÄDD! Men jag vill inte att någon tar detta ifrån mig, jag VILL föda barn! Haha, ja man e bra lustig :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju underbart att du känner dig förväntansfull! Det kommer säkert hjälpa dig att slappna av mer under förlossning också och då går det även lättare har jag läst :)
   Jag känner ungefär likadant haha, livrädd och förväntansfull på samma gång!!

   Radera