My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


torsdag 16 februari 2012

Föräldragrupp

Idag har vi varit på vår första föräldragrupp. De flesta andra hade gått en bra bit längre än oss, och ska ha barn i mars-april. Jag kände mig nästan inte gravid nog för att vara där, men i en så liten stad som Kungsör måste man nog slå ihop så man får ihop en grupp.

De flesta hade barn sen innan, så där ligger man ju något efter i hur mycket man vet. Det var bara två andra tjejer som var där som också väntar sitt första barn. Dock var det några som inte kunde komma så det kommer nog fler nästa vecka.

Det var i alla fall mysigt och intressant. Kul att vara en grupp med gravida, det kändes lite konstigt! Som att den fula ankungen hittar hem liksom.

Vi pratade om amning. Oj vad mycket det är att tänka på, jag trodde väl typ att det bara var att amma på, men det är mycket som kan gå fel. Nu tog hon väl iof upp allt som kan gå fel, och det är ju inte säkert att det gör det. I stort sett sa hon att det är väldigt nyttigt både för barnet och mamman om man kan amma, men kan man inte det av någon anledning så funkar det utmärkt med ersättning också.

Vi fick även besök av en dam från barnavårdscentralen, som pratade lite om vilka koller man går på etc när barnet har kommit.

Så pratade vi lite om besök efter förlossningen. I stort sett ska man undvika att boka in besök strax efter, och istället höra av sig till folk när man känner sig redo för dem att komma och hälsa på. De första dagarna ska man fokusera på att lära känna bebisen i lugn och ro, istället för att ta på sig för mycket. Man ska också försöka begränsa besök till en kortare tid, typ en timme eller två där i början.

Vi har ett besök inplanerat i slutet av juli, James syster med familj kommer och ska bo hos oss en vecka. Förhoppningsvis kommer lillan i tid så att vi har fått några veckors lugn och ro och kan hitta någon slags rutin innan dess.

Jag tyckte att det var kul att träffa lite annat folk i Kungsör, och alla som var där höll med när vi sa att det har varit svårt att träffa folk häromkring. Det kommer nog släppa nu tror jag, för de här mammorna och papporna kommer man att följa genom dagis och skola osv eftersom alla föds samma år och det är en så liten stad.

Jag ser fram emot nästa vecka, då ska vi prata om förlossningen!!

Nu titta på tv sova på soffan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar