My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


söndag 26 februari 2012

Första dagen i barnkammaren

Igår satte vi igång med renoveringen av barnrummet.

Det är ett rum som i stort sett har stått tomt sen vi flyttade in för 3,5 år sen. Vi har väntat med att renovera det då vi helt enkelt inte vetat vad vi ska ha det till, men nu är det ganska givet. Det blir barnkammare!


Två väggar av rummet har panel som ger det en bastukänsla, och det vill vi inte behålla. Så vi bestämde oss för att måla panelen på väggen med fönstret vit, och ta ner panelen på den långa väggen. Där ska vi istället ha en fondvägg.

På de andra två väggarna var det en bucklig vit tapet som vi ska ta bort och istället ha en enklare beige eller vit tapet.

Vi visste inte vad som fanns bakom väggen så vi tog bort den och kollade.

Där var det isolering och tre reglar på tvären.

Vi åkte in till Eskilstuna och köpte fler reglar och gipsskivor. Vi satte upp reglar på längden med ca 60cm mellanrum. Vi satte även en på tvären längst upp och längst ner.

Sen skruvade vi fast gipsskivorna.

Tadaa - en ny vägg! Riktigt bra jobb om jag får säga det själv!
 Idag ska vi fortsätta att ta bort tapeter och spackla mellanrummen på den nya väggen. Nästa helg blir det till att måla den andra panelen.

Vi är lite oense om hur vi ska göra med golvet. Jag tycker det vi har är ok medan James vill byta till samma golv som vi har i köket. Vi får se hur vi gör där!

Vi har inte heller bestämt hur vi ska göra med de inbyggda garderoberna, ta bort eller behålla, det får vi se när vi kommit lite längre.

Allt som allt är jag nöjd med vad vi lyckade åstakomma dag ett!

8 kommentarer:

 1. Tittar på korten och blir helt förundrad över alla som är med och hjälper er. Titta på sista kortet, James huvud och på väggen, alla runda ringar!!! Härligt, det där kommer att bli sååå bra kära syster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad lustigt, jag tog om kortet flera gånger och försökte göra rent linsen för jag fattade inte var det var. Härligt att vi får hjälp, tack för det till de som är med! :)

   Radera
 2. Ja ibland får man riktiga suprisare när man river väggar, dock inte hos oss imed vi själva byggt huset och inte behövt riva ngt än mer än att vi byggt till inne.. =)

  Visst är det kul men samtidigt jobbigt att leva i stöket och byggdammet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är aldrig riktigt som man tror bakom!! Men häftigt att bygga ett helt hus själva, här ändrar vi ett rum i taget så att det känns som vi.
   Det är jobbigt med byggdamm och röra, men det här kan vi i alla fall stänga dörren om :)

   Radera
 3. Vad spännande, ska bli kul att få se det färdiga resultatet:) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har sagt att vi inte ska stressa och vi har ju ett tag på oss innan hon kommer, men så fort nåt nytt händer så kommer jag posta det här. Det är kul att själv kunna se tillbaka på resultatet sen!! :D

   Radera
 4. Vad roligt att få inreda ett barnrum helt från grunden sådär! Jag kan sakna att inte få voa sådär här i vår hyrda lägenhet i Spanien....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det, vi hyrde också i England och det kändes ganska meningslöst att fixa och dona när man vet att det inte är ens eget. Det är faktiskt en av de roligaste grejerna med att köpa hus, att man får göra precis som man vill! :)

   Radera