My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


lördag 31 mars 2012

Boken

Igår när jag kom hem från jobbet så låg boken jag skrev om innan, Föda utan rädsla, i brevlådan. Jippi, vad fort det gick!

Jag sträckläste den, och kan verkligen rekommendera den om man vill ha lite tips inför förlossningen. Jag kommer nog att läsa om delar av den sen när det närmar sig.

I det stora hela så inriktar den sig på avslappning och ett accepterande av smärtan. Om man är rädd och spänner sig så blir det hela värre, och det blir en ond spiral. Man får bra tips på andningsövningar, tankeövningar och andra knep man kan ta till för att hela tiden behålla lugnet och på så sätt få en lättare förlossning.

Det stod också att rädslan inför och under en förlossning är naturlig. Man ska inte skämmas för den utan acceptera att den finns där, men lära sig hantera den.

Det finns även ett kapitel med råd till partnern som är med under förlossningen, hur han kan vara bästa stödet och hur han på bästa sätt kan hjälpa till. Det står även i detalj vad det är som händer under en förlossning, vad det är som faktiskt gör ont. Att förstå vad smärtan gör kan också hjälpa för att man ska känna sig tryggare.


Fredagsmys

Jag känner mig inte direkt lugnare efter att ha läst den, det stod aldrig att det inte kommer att göra ont eller att det inte kommer bli svårt. Men jag känner mig mer förberedd, som att jag förstår lite mer vad jag har att vänta, och jag har fått en massa bra tips som jag definitvt ska prova när det väl blir dags.

Läs den vettja!

2 kommentarer:

 1. Än har inte jag börjat tänka påförlossningen och dess smärta men det kanske kommer en dag, har tänkt att ta det som det kommer och inte spekulera i det för det blir nog inte bättre om man går och oroar sig....

  Kul att boken hjälpte dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är nog väldigt individuellt det där hur man hanterar det. Jag är en sån som vill ha MASSOR av information. Men än är jag egentligen inte så orolig, det blir nog värre när det närmar sig!

   Radera