My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***


onsdag 28 mars 2012

Vecka 26

Nu är vi en bra bit in i vecka 26.

Herre gud det kommer ju bara säga tjoff så är vi i vecka 30!! Jag som tycker att de som är i vecka 30 typ ska föda när som helst!

V 26+2
Ja status då. Just nu mår jag riktigt bra, krämporna jag kände av förra veckan är som bortblåsta. Det är skönt att veta att det kan gå lite upp och ner sådär - bara för att man mår lite sämre betyder det inte att det kommer gå utför.

Jag har nu gått upp exakt 6,5 kg, och det stämmer med vad jag läste någonstans att från nu så lägger man på sig ca 0,5 kg i veckan.

Plötsligt känner jag mig också väldigt vanlig i hur jag äter - jag kan äta sött igen! Jag tog en kaka i måndags för första gången på evigheter och det var så gott att jag tog en till och en till och jag mådde inte ett dugg dåligt efteråt. Härligt, jag känner mig som vanligt igen och det är riktigt skönt! Bring on fredagsgodis igen alltså!!

Ja så slutsatsen är att jag mår toppen, jag hoppas bara att det håller i sig!

Bebisen:
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger 760-900 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.  näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter.
Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du:
Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter.
Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig.
Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.


Bebis född i vecka 26

8 kommentarer:

 1. Skönt att höra att mer än andra mår bra och inte bara jag under graviditeten.. ;)

  Ngt jag kännt av denna veckan är att jag börjat bli mer hungrig än innan, lr rättare sagt oftare för man får inte så mkt plats i magen längre känns det som..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har ju gått lite upp och ner för mig så jag hoppas att det här håller i sig! :)
   Jag är också hungrigare, och nu måste hon ha flyttat på sig på nåt sätt för nu verkar jag få i mig mer mat än förra veckan också :)

   Radera
 2. Hur går de med träningen? Börjat på gymmet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har varit där ett par gånger nu! Jag har tagit det väldigt lugnt men det känns ändå i kroppen efteråt! :P
   Jag skrev ett inlägg igår som kommer upp vid lunch ;)

   Radera
 3. Härligt att du mår bättre och kan äta lite sött igen ;)
  Hehe, om gravida i v.30 typ skall föda när som helst så är väl jag (snart i v.35) redo att ploppa ut bebisen imon då. Eller nåt ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är faktiskt skönt att känna sig som sig själv igen, jag njuter! :D
   Ja men det är ju så!! Kommer bebisen några veckor tidigt så skulle den ju kunna vara här när som helst! Åååhh vad spännande!!!

   Radera
 4. Hihi. Och jag som ör i v 31 tycker det är såååååå lång tid kvar... tiden går så sakta. HÄrligt att du mår bra iaf :-)

  SvaraRadera
 5. Ja det kanske går långsammare sen i slutet, men just nu tycker jag tiden går galet snabbt! :)

  SvaraRadera