My Blog in English


*** Below is a link to an English translation of my blog, as I've had some requests from those who don't speak Swedish.

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbagarebebis.blogspot.com%2F

The translation won't be perfect as it is done automatically, but it should give you a gist of what I am on about! ***






onsdag 7 mars 2012

Hejdå kroppen

På föräldraträffen pratade vi som sagt om hur kroppen förändras i och med graviditeten. Ja det vet väl alla att man blir lite plufsig och degig om magen ett bra tag efter, det säger ju sig själv. Det är dock lite andra grejer som man kanske inte tänker på.



Magen går att träna upp igen, där har man muskler som man kan trimma till och med tiden så går den tillbaka. Kanske inte helt på alla, men jobbar man för det så kan man i stort sett få tillbaka en platt och fin mage at some point.

Brösten däremot. Det är ingen muskel som man kan träna upp, utan när de tänjts ut och sen går tillbaka så har de förlorat sin stuns för all framtid. Hejdå. Det går inte att träna upp, det är som det är.

Att man spricker (!!) och måste sys och så vidare är sånt som läker, och det blir inga synliga ärr kvar. Även där nere har man muskler som drar ihop sig med tiden, och tränar man dem så kan man bli som man var innan. Bra.

Bristningar i huden får alltså de flesta. Även om man kan försöka förhindra det med salvor och oljor så ligger det mycket genetiskt i hur mycket bristningar man får, och de flesta får det mer eller mindre. De brukar tydligen börja på nedre delen av magen, under naveln, och gå uppåt. De försvinner inte, även om de bleknar med tiden.




Ja vad ska jag säga? Vad gör man liksom, det är bara att acceptera.

Hejdå till min gamla kropp men hej nya livet med en helt ny mening tillsammans med vår alldeles egna lilla dotter!

8 kommentarer:

  1. Ja, lite skrämmande är det allt med hur kroppen förändras. Men, men det goda väger ju upp som sagt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det otroligt att den ens KAN förändras så mycket utan att man gör nåt själv. Men visst gör det det! :)

      Radera
  2. Surt men lätt värt det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, men visst får man klaga ibland ;)

      Radera
  3. Hahahahahaa, ja man får ju liksom ge och ta i detta läge... ;)

    Tuttisarna och bristningarna är ju inte roliga dock men vad gör man inte för den lilla i en...
    Låg nyss i soffan och från ingenstans så brast jag ut och sa till sambon, var fasen kom den magen ifrån, känns som den dubblerat i storlek på ngn dag... =/ Men men nu växervi och frodas i sunt tempo och så tarvi tag ordentligt i våra kroppar sedan fast man tränar nu men visst skall vi bli MILF:s sedan... ;) =P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fattar inte heller hur mycket magen redan har vuxit, och så ska den fortsätta växa massor i nästan 4 månader till! Hur ska det gå till!?
      Hahaha ja absolut, man får träna upp sig igen när orken kommer tillbaka ;)

      Radera
  4. Fy fy... Men de flesta jag känner säger att brösten går tillbaka och ibland till och med blir fastare efter första barnet (lite beroende på hur gammal man är), men att det vid barn nummer två med amning börjar bli lite si och så... Man kan ju alltid hoppas :) Min mamma har ju varit gravid med mig och ammat mig och nu är hon dessutom lite över 50 men om hon ville skulle hon alla gånger kunna gå utan bh och det skulle vara snyggt, känns lite betryggande i alla fall. Sen har de flesta jag känner även sluppit bristningar så det tror jag inte att alla får. Men större fötter har jag hört många klaga på och så blir man ofta lite bredare runt ryggen då lungorna pressats upp för att göra plats åt barnet i magen så måttet runt bh:n kan ändras uppåt ibland. Men men, ett nytt liv är ju värt det mesta :)

    /M
    www.maxiander.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det känns ju jätte bra att få den synvinkeln också!! Som hon sa så lät det som att det är standard vid varje graviditet, men så kanske det inte är då!! :D Att man blir lite bredare och får större fötter kan jag absolut leva med :)

      Radera